Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidlig scoring holdt så vidt for Molde

Klarte å lirke med seg tre svært viktige poeng.

FINT Å SE PÅ:  Men lite effektivt fra Pontus Engblom (t.v.) som leverte et brassespark i duell med Martin Linnes (t.h.). Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
FINT Å SE PÅ: Men lite effektivt fra Pontus Engblom (t.v.) som leverte et brassespark i duell med Martin Linnes (t.h.). Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Molde - FK Haugesund 1-0.

Det tok tolv minutter fra kampen ble blåst i gang til Jo Inge Berget tok Molde opp i ledelsen 1-0.

I en svært viktig kamp for Molde, hvor tre poeng var en nødvendighet for å holde seg likt med Strømsgodset helt på toppen av tabellen, ble kampen preget av surt og kaldt vær.

- Det startet veldig godt, men etter 35 minutter ble flyten borte. Det mest gledelige var de tre poengene. Seirer gir selvtillit. Det er åtte kamper igjen, og vi skal møte både Strømsgodset og Rosenborg, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg synes vi spilte en bra kamp, men vi hadde ikke marginene på vår side, er trenerkollega Jostein Grindhaugs oppsummering av oppgjøret.

Beklaget Søderlund-sleiv Kampen fikk en noe spesiell opptakt etter at Solskjær kom med en spøkefull bemerkning om Alexander Søderlund etter at landslagsspissen skaffet straffesparket som ble avgjørende i VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia på tirsdag. Etterpå innrømmet at han at han hadde falt lett. Solskjærs uttalelse falt ikke i god jord hos FKH-ledelsen.

Etter kampen, hvor Søderlund holdt seg på beina, beklaget Molde-manageren.

- Både Søderlund og jeg har vel lært litt om hva vi ikke skal si til mediene. Jeg angrer litt på det jeg sa, men det var ment på en fleipete måte, sier Solskjær.

Søderlund føler seg ferdig med saken, selv om han ikke har pratet med Solskjær direkte.

- Jeg har ikke snakket med Solskjær, men fikk en SMS fra ham. Så den saken er ute av verden, sier han.

Surt og vått Selv om hjemmelaget kom til flere gode muligheter for å score, var både Davy Claude Angan og Pape Pate Diouf småruskete da det gjaldt som mest.

At Molde trenger hvert eneste poeng de kan få for å kunne forsvare fjorårets seriegull, kunne også virke fjernt noen ganger.

Da Kristoffer Paulsen Vatshaug, upresset, fra egen 16 meter spilte ballen presist i beina på en møtende Haugesund-spiller, var konsentrasjonen som om laget skulle ha lede serien med 10 poeng.

Frem mot pause holdt Molde ballen mye i laget, noe som måtte ha kostet mye krefter for Haugesund-spillerne som måtte jage mellom på en regntung gressmatte.

Etter pause fortsatte Molde, men utover kampen glapp det en del mer i både markeringsspill og pasningskvalitet. Davy Claude Angan fikk virkelig sjansen til å sikre seg en scoring fra 16 meter, men keeper stoppet skuddet i siste tidel med overkroppen.

Benket Eikrem fra start Ole Gunnar Solskjær satte etter hvert inn både Magnus Wolff Eikrem og Daniel Chima Chuwku for å skape mer offensivt trykk. Det hjalp til dels, men de serveringene som ble levert, ble ikke forvaltet slik de kunne blitt.

Torsdag skal Molde ut i Europa League borte mot FC København. Til da må langt mer kvalitet på plass. Da kan det ikke forventes at Vegard Forren skal rydde opp i alt som kommer i mot.

1-0-seieren i kveld betyr ikke mer enn at Molde og Strømsgodset nå ligger likt på tabelltoppen med 44 poeng.

Vinner Rosenborg mot Vålerengen i morgen, er de bare ett poeng bak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media