MÅ I RETTEN: Den tidligere alpinstjernen Picabo Street hevder seg uskyldig i vold mot sin far og akter å bestride tiltalen i retten, sa hennes advokat torsdag.Foto: Summit County Sheriff's Office via AP
MÅ I RETTEN: Den tidligere alpinstjernen Picabo Street hevder seg uskyldig i vold mot sin far og akter å bestride tiltalen i retten, sa hennes advokat torsdag.Foto: Summit County Sheriff's Office via APVis mer

Tidligere alpinstjerne tiltalt for å dytte faren sin ned en trapp og låse ham inne i kjeller

Forsvarer hevder faren er dement.

Den tidligere alpinstjernen Picabo Street hevder seg uskyldig i vold mot sin far og akter å bestride tiltalen i retten, sa hennes advokat torsdag.

Joe Wrona sa at han vil forsvare Street i rettssaken i Summit County i Utah. Street er tiltalt for vold etter en hendelse lille julaften i fjor.

- Hun er ikke interessert i å inngå en avtale med påtalemyndigheten, og jeg akter å renvaske henne fullstendig i en rettssak med jury, som jeg kommer til å kreve berammet så tidlig som mulig, sa Wrona.

Han sa at 44-årige Street er en omsorgsfull mor for sine tre barn og at hun også tar seg av begge sine foreldre.

Hun er tiltalt for å ha dyttet sin 76-årige far ned en trapp og for å ha låst ham inne i kjelleren.

- Picabos far har lenge hatt diabetes og vært avhengig av insulinsprøyter. De siste årene er han også blitt rammet av demens. Som følge av tilstanden blir han noen ganger forvirret og aggressiv, sa Wrona.

Foto: A P Photo/Rudi Blaha
Foto: A P Photo/Rudi Blaha Vis mer

Han påpekte at det var Picabo Street som ringte nødnummeret.

- Jeg vil vise juryen at hun fortjener vår respekt og beundring for å ta seg av sine gamle foreldre selv om det ikke er lett for henne, sa han.

Street ble første amerikanske vinner av kvinnenes utforcup da hun seiret i 1995. Hun vant den også sesongen etter.

Hun vant OL-sølv i utfor i Lillehammer-lekene i 1994 og toppet det med gull i super-G i Nagano fire år senere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram