Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eboue tilbudt jobb av Galatasaray

Tidligere Arsenal-kulthelt mistet alt – nå tilbyr tyrkisk klubb ham jobb

Emmanuel Eboue har blitt tilbudt jobb av Galatasaray etter hans triste historie ble kjent.

TRIST HISTORIE: Emmanuel Eboue delte i the Mirror sin triste historie etter at fotballkarrieren var over. Nå er ivorianeren blitt tildbudt en jobb av gamleklubben Galatasaray. AP Photo/Yves Logghe/NTB Scanpix
TRIST HISTORIE: Emmanuel Eboue delte i the Mirror sin triste historie etter at fotballkarrieren var over. Nå er ivorianeren blitt tildbudt en jobb av gamleklubben Galatasaray. AP Photo/Yves Logghe/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med the Mirror tidligere denne uka kom det fram at tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Eboue hadde mistet alt og levde fra sofa til sofa.

Det er danske TV 2 som først skrev om saken.

Det vakte stor oppsikt da Eboue sto fram og fortalte om sine personlige krise. Eboue fortalte om at han har forsøkt å begå selvmord, etter at han mistet alle pengene han har tjent i fotballkarriere. Hele formuen har gått til Eboues ekskone, som gjennom karrieren har styrt økonomien til ivorianeren.

Historien om Eboue har nå også nådd hans gamle klubb Galatasaray i Istanbul. Den tyrkiske storklubben var høyrebackens arbeidsgiver fra 2011 til 2016. Istanbul-klubben var i aksjon på julaften og etter kampen ble Eboues triste historie et tema.

– Vi hørte nyheten om Eboue i garderoben. Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe min venn, sier Galatasaray-manager Fatih Terim ifølge CNN Türk.

Planen er å tilby Eboue en stilling som assistent for lagets U14-lag. Jobben vil også gi ham gi ham et sted å bo ved klubbens kjente treningsanlegg i Florya, en bydel i Istanbul.

Kjenner hverandre

Fatih Terim, som er en av de største trenerne i tyrkisk historie, er tilbake som trener for Galatasaray for fjerde gang, etter at han i fire år har vært trener for det tyrkiske landslaget. I 2011 var han også trener for Galatasaray, og kjenner dermed Eboue fra hans tid i klubben.

Ifølge den ivorianske backen, som det tyrkiske mediet også har snakket med mandag, var forholdet mellom spiller og trener helt spesielt.

– Jeg blir utrolig glad, om Fatih skulle gi meg en jobb i Galatasaray. Fatih Terim er min far, som jeg elsker stort, og jeg vil gjøre alt for ham, fordi jeg elsker ham.

Dermed kan den triste historien få en positivt slutt. Galatasarays hjelpende hånd har møtt stor sympati i sosiale medier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!