DØDE: Dalian Atkinson døde etter en episode med politiet i England. Foto: Anton Want
DØDE: Dalian Atkinson døde etter en episode med politiet i England. Foto: Anton WantVis mer

Tidligere Aston Villa-spiller døde etter episode med politiet

Dalian Atkinson ble 48 år gammel.

(Dagbladet): Engelske medier skriver i dag at den tidligere fotballspilleren Dalian Atkinson (48) døde etter at politiet brukte en såkalt «Taser». Han skal ha dødd som følge av hjertestans.

The Guardian er blant mediene som melder om den tragiske hendelsen.

Politiet rykket ut til Telford etter bekymringmeldinger fra en person i byen. Der skal politiet ha brukt strømpistol på avdøde Dalian Atkinson. Intensjonen med våpenet er å sette personer ut av spill, og det er sjeldent at noen dør som følge av bruken.

Atkinson døde 90 minutter seinere som følge av hendelsen, skriver Sky Sports. Det ble forsøkt med gjenopplivning på stedet, uten hell.

- Til tross for forsøk fra det medisinske personellet var det ikke mulig å redde livet hans, og han ble bekreftet død på sykehuset kort tid etter ankomst, sier en talsmann for ambulansetjenesten.

Det er ventet at politiet vil komme med en offentlig uttalelse snart. Saken vil bli etterforsket.

Atkinson var spiss og scoret blant annet 38 mål på 114 kamper for Aston Villa fra 1991 til 1995. Han vant blant annet ligacupen med klubben.

Han vil blant annet bli husket for et fantastisk solomål mot Wimbledon i 1992.

Han spilte også for klubber som Real Sociedad, Fenerbahce, Ipswich og Sheffield Wednesday. Han la fotballskoene på hylla i 2001.

Britisk politi har valgt å bevæpne langt flere av sine patruljer med el-våpen etter sterkt press fra politiforeningen. Én av ti operative politifolk i England og Wales er nå godkjent for bruk av Taser, skrev Politiets Fellesforbund for et snaut år siden.