Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Barca-spiller fyrer løs mot gamleklubben

- De aner ikke hvordan de skal behandle sine egne spillere, sier Dani Alves i et intervju med spanske ABC.

INGEN LOVORD: Dani Alves slakter klubbledelsen i Barcelona, samtidig som han hyller sin nye klubb Juventus. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
INGEN LOVORD: Dani Alves slakter klubbledelsen i Barcelona, samtidig som han hyller sin nye klubb Juventus. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

(Dagbladet): Brasilianeren forlot Barcelona i slutten av forrige sesong etter å ha vært der i åtte sesonger. Nå forteller høyrebacken om hvorfor han forlot klubben, som han vant Mesterligaen med tre ganger.

- De var falske og utakknemlige. De respekterte meg ikke, sier han til ABC.

Alves sier at han i løpet av de siste årene i klubben hørte regelmessig at han var på vei bort. Likevel snakket ikke klubbledelsen med han om det. Alt han ønsket var å bli satt pris på, men da han følte at klubben ikke ville ha ham, så måtte han vekk.

Klausul i kontrakten

Høyrebacken, som kom til Barcelona fra Sevilla i 2008, ventet på en fornyelse av sin kontrakt, og det var ikke før Barcelona fikk en overgangsnekt at backen ble bedt om sin signatur.

Da passet Alves på å få en klausul i kontrakten som gjorde at han kunne forlate klubben uten store komplikasjoner hvis han ønsket det.

- De som driver klubben i dag, aner ikke hvordan de skal behandle sine egne spillere, sier Alves.

Før denne sesongen forlot han dermed Barcelona til fordel for italienske Juventus. Der trives han.

- Dette er en institusjon som alltid har noe å lære deg, som alltid hevder seg. Jeg er lykkelig her, og jeg har funnet en ny og fantastisk utfordring hos et storartet lag, sier Alves.

Barcelona sliter

Fremtiden til Barcelona-trener Luis Enrique er nå usikker, ifølge spanske medier. Etter 4-0-tapet mot Paris Saint-Germain ble det meldt at spanjolen hadde mistet garderoben.

Et av hovedproblemene for Barcelona har paradoksalt nok vært nettopp høyreback-posisjonen. Den omskolerte midtbanespilleren Sergi Roberto har slitt med å overbevise i sin nye rolle, mens Aleix Vidal ble nylig skadet.

Barcelona er tilbake på vinnersporet etter seieren mot Leganes i går, men overbeviste ikke med en 2-1-seier mot den nyopprykkede klubben.

Se sammendrag av kampen i videoen under.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media