DOPING:  Den tidligere Barcelona, Chelsea og Porto-spilleren, Deco, testet positivt 30. mars. I dag spiller han for den brasilianske klubben Fluminense. Foto: REUTERS / Ricardo Moraes / NTB Scanpix
DOPING: Den tidligere Barcelona, Chelsea og Porto-spilleren, Deco, testet positivt 30. mars. I dag spiller han for den brasilianske klubben Fluminense. Foto: REUTERS / Ricardo Moraes / NTB ScanpixVis mer

Tidligere Barcelona-stjerne tatt for doping

B-prøven klar på fredag.

(Dagbladet): Den 35-årige portugisiske fotballspilleren Deco har avlagt positiv dopingprøve, melder AP.

Portugiseren spiller nå for den brasilianske seriemesteren Fluminense, og det var etter en kamp mot Boavista 30. mars at midtbanespilleren avla prøven.

Deco, eller Anderson Luis de Souza, som han egentlig heter, er mest kjent for å ha spilt 71 kamper på det portugisiske landslaget, og i storklubber som Porto, Chelsea og Barcelona. 

Venter på B-prøven Stoffet 35-åringen har testet positivt for er Furosemide, som står på den internasjonale dopinglisten. Stoffet gjr, ifølge Wikipedia, at du taper vekt fortere ved å redusere væskemengden i kroppen. Stoffet er forbudt fordi det kan være med på å skjule spor av doping.

Decos advokater hevder at fotballspilleren har fått stoffet i seg gjennom vitamintilskudd, og varsler at de vil gå til sak mot produsenten.

Fredag kommer svaret på B-prøven, og 35-åringen er ikke med laget sitt til Copa Libertadores-kampen mot Emelec i Ecuador.

Den brasilianske klubben ønsker ikke å kommentere dopingprøven før svaret på B-prøven er klar.

Nyheten om Decos positive test er den andre doping-saken i brasiliansk fotball på kort tid. For to uker siden ble Vasco da Gamas midtbanespiller, Carlos Alberto, avslørt for bruk av to ulovlige stoffer, skriver goal.com.