<strong>EGEN STIL:</strong> Stabæks amerikanske kantspiller Michael Stephens ser på avstand ut til å spille med en høy knestrømpe og en lav sokk. Forklaringen er utelukkende estetisk. Det er hans egen «motegreie». Foto: Sigbjørn Strand
EGEN STIL: Stabæks amerikanske kantspiller Michael Stephens ser på avstand ut til å spille med en høy knestrømpe og en lav sokk. Forklaringen er utelukkende estetisk. Det er hans egen «motegreie». Foto: Sigbjørn Strand Vis mer

Tidligere Beckham-lagkamerat forklarer høy og lav strømpe

- Det er en personlig greie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEKKESTUA (Dagbladet): Stabæk - Strømsgodset 2-1.

En av spillerne som viste seg fram da nedrykkstippede Stabæk slo regjerende seriemester Strømsgodset i går, var Michael Stephens.

Den tidligere lagkameraten til David Beckham i LA Galaxy åpnet flere ganger Godset-forsvaret med elegante stikkpasninger, blant annet foran Fredrik Brustads 1-0-mål.

OK, så skulle han scoret selv da han skjøt i tverrliggeren i første omgang eller da han var alene med keeper på overtid, men Stephens viste fram ting som lover godt for fortsettelsen.

- Jeg har hatt en tilvenningsperiode i starten av sesongen. Noen gode og noen ikke fullt så gode kamper. De siste to kampene har jeg vært fornøyd med prestasjonene, og det er noe jeg vil bygge videre på, sier han til Dagbladet.

- Oslo er internasjonal Det er en viss overgang fra Los Angeles til Bærum. Men Stephens synes det har gått veldig greit.

- Hver gang du kommer til et nytt land, krever det tilvenning. Det er et nytt liv, en ny trener, en ny rytme, kampene har kommet tett med cup og midtukekamper. Det har krevet litt justering, å få beina i stand til hver kamp, sier 25-åringen som forlot Galaxy nettopp for å få spille kamper mer regelmessig.

Og å ha base ved hovedstaden gjør endringen mindre enn om han hadde spilt for et lag på en mindre plass, tror han.

- Oslo er en internasjonal by, så overgangen har ikke vært for stor. Jeg bort ikke langt oppe i nord i en liten by. Jeg har snakket med noen av de amerikanske spillerne som har vært her tidligere, og de har slitt med det, sier Stephens.

Dessuten hjelper det at treneren er amerikansk. For da må alt foregå på engelsk på treningsfeltet og i garderoben.

Bedre valg Trener Bob Bradley har kjent til Stephens i mange år, selv om de aldri ha jobbet direkte sammen før.

- Da jeg var trener i Chicago Fire, spilte Mike og brødrene hans i Chicago Sockers, samme klubb som mine egne barn, så jeg har fulgt ham lenge, forteller 56-åringen.

Bradley er enig med Stephens selv i at de to siste kampene har vært hans beste etter at han kom til Stabæk foran denne sesongen.

- Han er en konkurransemann, men nå har han også funnet seg bedre til rette taktisk. Han gjør bedre valg når han har ballen. Han får spille kamp etter kamp, og inntar en sentral rolle i laget. Det er viktig for ham.

Bradley ser stort potensiale, men også en spiller som fortsatt har ting å jobbe med.

- Teknisk kan han «rydde opp» litt. Til tider blir han uforsiktig. Han ser ting og har gode idéer, men noen ganger blir timingen feil. Og han må ha plan B klar raskere. Noen ganger låser han seg til en løsning. Dette er små detaljer, men vinnerviljen er der. Vi prøver å dytte ham i riktig retning.

Høy og lav sokk Om du skulle se en Stabæk-kamp og slite med å se hvor Stephens er på banen, kan det være lurt å starte med en titt på fotballstrømpene.

Ser du en spiller med høyrestrømpe til oppunder kneet og en venstrestrømpe som så vidt går over ankelen, har du trolig funnet rett mann.

- Hvorfor? Jeg vet ikke, jeg liker bare å trekke den venstre sokken ned. Det føles bra, det er en personlig greie.

<strong>IKKE DOMMERKJEFT:</strong> Stephens sier han ikke har fått kjeft av dommerne for å ha det venstre leggskinnet langt nede og litt mot utsiden. Her fra kampen mot Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
IKKE DOMMERKJEFT: Stephens sier han ikke har fått kjeft av dommerne for å ha det venstre leggskinnet langt nede og litt mot utsiden. Her fra kampen mot Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Et «fashion statement»?

- Nettopp. Jeg er ikke sikker på om så mange andre vil være enige i at det er et «fashion statement», men for meg er det det.

Stephens har det temmelig korte leggskinnet litt ned og til siden på venstrebeinet. Han er egentlig litt overrasket over at dommerne ikke ber ham trekke opp venstresokken. Men foreløpig har han ikke fått problemer med kamplederne på grunn av sokkestilen.

- Nei, det ser ikke ut til at de bryr seg om det. Så lenge du har leggskinner på begge bein, virker det ikke som det er noen regler for hvor langt opp strømpa skal gå, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer