SCORET VINNERMÅLET: Bjarte Haugsdal vikarierte for Kim Ojo som spiss, og satte inn 2-0-målet. Her i duell med Sogndals Per-Egil Flo. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport
SCORET VINNERMÅLET: Bjarte Haugsdal vikarierte for Kim Ojo som spiss, og satte inn 2-0-målet. Her i duell med Sogndals Per-Egil Flo. Foto: Astrid M. Nordhaug, DigitalsportVis mer

Tidligere Brann-spillere forærte Brann to mål

Grove misser fra Sogndals Cato Hansen og Kenneth Udjus.


(Dagbladet): Brann - Sogndal 2-0.

Midtbanespiller Bjarte Haugsdal spilte sin andre kamp fra start i Tippeligaen - som spiss i Kim Ojos karantenefravær.

21-åringen ble matchvinner da han satte inn 2-0-scoringen etter en gedigen flause fra tidligere Brann-keeper Kenneth Udjus.

Udjus skulle slå en kort pasning, men sleivet på ballen som ble snappet av Haugsdal som enkelt punkterte kampen.

- Kenneth var jo litt uheldig, så fikk jeg en tå på den og kunne bare sette den i mål, sier Haugsdal til Max.

- Kjedelige mål Noen minutter tidligere hadde Guastavino utnyttet en annen slurvete pasning fra en tidligere Brann-spiller - Cato Hansen.

TABBE: Sogndal-keeper Kenneth Udjus serverte Haugsdal 2-0-målet med en stygg feilpasning på sin gamle hjemmebane.Foto: Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport
TABBE: Sogndal-keeper Kenneth Udjus serverte Haugsdal 2-0-målet med en stygg feilpasning på sin gamle hjemmebane.Foto: Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport Vis mer

Guastavino snappet opp forsøket fra Hansen på å slå en lang støtteball til eget forsvar, slo en tunnel og skjøt på mål. Skuddet endret retning på et Sogndal-bein og selv om Udjus fikk hånda på ballen, klarte han ikke annet enn å slå den i en bue bakover i nettet.

- Begge målene er kjedelige. Selv om jeg ikke har direkte skyld i det første, så er det veldig kjedelig, sier Udjus til TV 2.

Sogndal-trener Harald Aabrekk vil imidlertid ikke gi de to spillerne, som begge kom fra Brann før sesongen, skylda for tapet i dag.

- Jeg er ikke i posisjon til å kritisere Kenneth eller Cato. De har vunnet mange kamper for meg i år, sier Aabrekk til Max.

I stanga Kampen var ellers temmelig sjansefattig. De to målscorerne hadde hver sin store sjanse før pause da de kom alene gjennom med Udjus. Guastavinos forsøk reddet Sogndal-keeperen, mens Haugsdal traff stolpen.

Sogndal var til tider på hæla i første omgang, men var mer med i kampen før Brann scoret sitt første mål.

- Vi fikk justert rommene vi åpnet i første omgang i pausen, og var egentlig fornøyde med utviklingen. Så kommer det to mål ut av ingenting. Det er desverre sånn fotballen er, sier Aabrekk.

Han startet kampen med fem mann i forsvar, og Sogndal tettet igjen som best de kunne. Og det gjorde jobben vanskelig for Brann.

- Det første målet avgjorde kampen, da hadde vi kontroll. Vi stanget og stanget. Det er ikke så lett når de har tre solide karer i midtforsvaret, sier Branns midtbanespiller Carl-Erik Torp til Max.

NÅDDE IKKE OPP: Kenneth Udjus fikk hånda på skuddet fra Diego Guastavino, men klarte ikke å hindre 1-0. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
NÅDDE IKKE OPP: Kenneth Udjus fikk hånda på skuddet fra Diego Guastavino, men klarte ikke å hindre 1-0. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer