Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Chelsea-spiller slakter Mourinho: - Han er falsk og ferdig som trener

Adrian Mutu har ikke mye til overs for manageren.

FÅR SÅ HATTEN PASSER: Chelsea-manager José Mourinho får det glatte lag av Adrian Mutu. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix
FÅR SÅ HATTEN PASSER: Chelsea-manager José Mourinho får det glatte lag av Adrian Mutu. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix Vis mer

• Følg Chelsea - Porto i Dagbladets Fotballstudio 20.45

(Dagbladet): José Mourinho er en presset manager etter flere feilskjær denne sesongen. Med Champions League-exit i kveld er det få som tror at portugiseren leder Chelsea ut året.

Det har blitt spekulert i om 52-åringen har mistet deler av Chelsea-garderoben denne sesongen. Engelske tabloidaviser har hevdet at spillere heller ønsker å tape enn å vinne for Mourinho. Det er imidlertid anonyme kilder, noe som gjør troverdigheten lav.

Men nå har en tidligere Chelsea-spiller tatt bladet fra munnen. Adrian Mutu tilbrakte en sesong i Chelsea i 2003/04-sesongen. Mourinho tok over Chelsea i 2004, og sendte blant andre Mutu ut døra på Stamford Bridge.

- Falsk Rumeneren har ikke mye til overs for lederegenskapene til Mourinho.

- Han har tidligere vært en stor trener, men som person, er han falsk, sier Mutu i et eksklusivt intervju med Daily Mirror.

Chelsea sparket Mutu for kokainbruk i oktober 2004, og den rumenske landslagsspissen måtte den gang også tåle sju måneders utestengelse og en bot på drøye 200.000 kroner fra det engelske fotballforbundet.

Mutu mener Mourinho ikke bryr seg om hvordan spillerne føler og tenker. Han kommer også med krass kritikk av måten manageren oppfører seg på.

- Det første Mourinho gjør er å gå etter de største spillerne på laget, og forsøker å gjøre ham sint. Det hadde ikke noe å si hvem det var, John Terry, Frank Lampard, det er bare noe han gjør for gøy, sier Mutu

Snart over 36 åringen spiller nå for Pune City i India, hvor han nettopp ble ferdig med sin første sesong.

Mutu går så langt at han mener Mourinho er ferdig som trener - iallfall i Chelsea.

- Han er ferdig. Det er ikke noen vei tilbake for ham. Hvordan kommer du tilbake etter noe slik? sier Mutu om sin tidligere trener.

Med tap mot Porto i kveld, kan spådommen til Mutu bli en realitet allerede denne uka.

LANGER UT: Adrian  Mutu. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK/NTB Scanpix
LANGER UT: Adrian Mutu. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media