Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Chelsea-stopper skeptisk til Portos trollmann

- Har ikke sansen for utenlandske trenere, sier Erland Johnsen.

SUKSESS I PORTO: Andre Villas-Boas vant både portugisisk serie og cup, samt Europaligaen med Porto forrige sesong. Nå er han på vei til Chelsea. Foto:  EPA/FERNANDO VELUDO
SUKSESS I PORTO: Andre Villas-Boas vant både portugisisk serie og cup, samt Europaligaen med Porto forrige sesong. Nå er han på vei til Chelsea. Foto: EPA/FERNANDO VELUDO Vis mer

(Dagbladet): Porto-treneren Andre Villas-Boas (33) skal være nær en overgang til Chelsea, og den portugisiske avisen Jornal de Noisias hevder han blir presentert som ny manager innen kort tid.

Porto skal kreve rundt 120 millioner kroner for mannen som sikret klubben tre titler forrige sesong.

Tidligere Chelsea-stopper Erland Johnsen er usikker på om Villas-Boas er rett valg for gamleklubben. Han var spiller hos de blåkledde fra London fra 1989-1997. Han spilte 136 kamper for klubben.

I CHELSEA-TRØYE: Manchester Uniteds Mark Hughes mot Chelsea og Erland Johnsen.
I CHELSEA-TRØYE: Manchester Uniteds Mark Hughes mot Chelsea og Erland Johnsen. Vis mer

- Dessverre har jeg ikke noe «inside» informasjon til deg, sier Johnsen til Dagbladets henvendelse.

- Jeg kjenner ikke godt nok til situasjonen, men kan si at jeg er generelt skeptisk til utenlandske managere i Premier League, sier Johnsen.

- Men Chelsea hadde brukbar suksess med Mourinho?

I LSK: Erland Johnsen er spillerutvikler i LSK. Han er usikker på om Andre Villas Boas er rett man for Chelsea. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
I LSK: Erland Johnsen er spillerutvikler i LSK. Han er usikker på om Andre Villas Boas er rett man for Chelsea. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

- Ja, da vil jeg heller ha han tilbake. Dessverre har det vært mye rot i klubben etter at Mourinho forsvant. Kanskje ikke rot, men det har vært for lite kontinuitet på trenersida. Chelsea må tenke mer langsiktig, sier Johnsen.

Mens nordmannen var i klubben hadde han trenere som Bobby Campbell (1988-91), Ian Porterfield (91-93), David Webb (93), Glenn Hoddle (93-96) og Ruud Gullit (96-98).

Carlo Ancelotti fikk sparken umiddelbart etter denne sesongens siste seriekamp mot Everton. Johnsen mener klubben må ha en målrettet plan.

HYLLET: Andre Villas-Boas ble hyllet etter Portos triumf i Europaligaen. Foto:  EPA/GERRY PENNY
HYLLET: Andre Villas-Boas ble hyllet etter Portos triumf i Europaligaen. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

- Klubben kan kanskje ikke forvente å vinne «the double» hvert eneste år. Jeg er mest opptatt av filosofien til treneren, og er usikker på om Villas-Boas er rett mann, sier Johnsen.

Johnsen ser for seg at et generasjonsskifte er på gang i Chelsea.

- De har hatt en stamme som har hatt suksess med John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba. Om kort tid må noen overta disse nøkkelrollene. Jeg savner at klubben gjør sånn som Manchester United. De må satse på en trener og ha en kurs framover. Det har i alle fall gitt resultater over tid, sier han til Dagbladet.

NØKKELSPILLERE: John Terry og Frank Lampard har vært nøkkelspillere i Chelsea i en årrekke. Nå mener Johnsen det trengs kontinuitet også på trenersida. Foto: AP Photo/Scott Heppell
NØKKELSPILLERE: John Terry og Frank Lampard har vært nøkkelspillere i Chelsea i en årrekke. Nå mener Johnsen det trengs kontinuitet også på trenersida. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer