Tidligere City-spiller dømt for voldtekt av 19-åring

Chad Evans dømt til fem års fengsel.

FEM ÅRS FENGSEL: Den walisiske fotballspilleren Ched Evans (t.h) er dømt til fem års fengsel. 23-åringen er funnet skyldig i voldtekt av en 19 år gammel kvinne. Foto: Reuters / Claus Fisker / Scanpix
FEM ÅRS FENGSEL: Den walisiske fotballspilleren Ched Evans (t.h) er dømt til fem års fengsel. 23-åringen er funnet skyldig i voldtekt av en 19 år gammel kvinne. Foto: Reuters / Claus Fisker / ScanpixVis mer

Den walisiske fotballspilleren Ched Evans er dømt til fem års fengsel. 23-åringen er funnet skyldig i voldtekt av en 19 år gammel kvinne. Angriperen Evans, som nå tilhører Sheffield United, ble anklaget for å ha voldtatt den unge kvinnen på et hotell i mai i fjor. Kvinnen skal ha vært påvirket av alkohol og for beruset til å gi samtykke til sex. Ched Evans spilte for Manchester City i yngre aldersklasser i årene 2002-2007. Etter to sesonger i Citys A-stall, meldte spissen overgang til Sheffield United i juli 2009.

Denne sesongen har Evans scoret 35 mål for klubben, derav 29 i engelsk 1. divisjon. Sheffield United ligger an til opprykk til mesterskapsserien. Evans har også spilt 13 landskamper for Wales. Evans innrømmet å ha hatt sex med kvinnen, men hevdet hun ga sitt samtykke. Også Port Vale-spilleren Clayton McDonald var tiltalt i samme rettssak, men ble ikke funnet skyldig. Aktoratet i rettssaken sa at kvinnen ikke husker episoden. Hun ble med McDonald til hotellrommet i Rhyl i Nord-Wales etter at de to møttes ved et gatekjøkken 30. mai i fjor.

I rettssaken kom det fram at to kamerater av Evans og McDonald skal ha forsøkt å filme det som skjedde via et vindu. Dagen etter våknet kvinnen opp naken og alene på hotellet, og kontaktet politiet.

(NTB)