Olivier Occean fikk én kamps karantene

Tidligere eliteserieprofil fikk en kamps karantene etter Twitter-post

Antydet kampfiksing.

EN KAMPS KARANTENE: For Olivier Occean. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
EN KAMPS KARANTENE: For Olivier Occean. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kanadiske Olivier Occean har for norske fotballinteresserte vært et kjent fjes i en årrekke, både som Lillestrøm- og Odd-spiller. Nå spiller 36-åringen for Urædd i 3. divisjon.

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har nå ilagt Occean én kamps karantene etter en post på Twitter, der han antydet kampfiksing. Det melder forbundet på sine nettsider.

Posten skal ha lest «first time in my career i witnessed match fixing yesterday». Etter å ha innhentet forklaring fra både klubben og Occean, skriver Disiplinærutvalget at de finner det bevist at den var rettet mot kampen mot Staal Jørpeland 21. april i år.

I pressemeldingen står det:

«Disiplinærutvalget legger til grunn at det ikke var indikasjoner på at det forekom hendelser som kan knyttes til kampfiksing under den aktuelle kampen. Disiplinærutvalget er dermed enig med påtalenemnda om at Olivier Occean med Twitter-meldingen fremmet ubegrunnede og belastende beskyldninger mot dem som deltok i kampen. Disiplinærutvalget er videre enig i at meldingen er egnet til å skade omdømmet til en av NFFs konkurranser. På denne bakgrunn har Disiplinærutvalget kommet til meldingen rammes av begrepet «upassende uttalelser» i NFFs reaksjonsreglement og at en reaksjon bør ilegges.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer