Tidligere FBI-sjef skal etterforske Ray Rice-saken

Skal undersøke hvordan NFL håndterte bevisene.

SKANDALEVIDEOEN:  En overvåkningsvideo fra et hotell i Atlantic City ble offentliggjort mandag denne uka. Videoen viser Ray Rice som banker sin daværende forlovede i en heis. Paret er i dag gift. Foto: AP Photo
SKANDALEVIDEOEN: En overvåkningsvideo fra et hotell i Atlantic City ble offentliggjort mandag denne uka. Videoen viser Ray Rice som banker sin daværende forlovede i en heis. Paret er i dag gift. Foto: AP PhotoVis mer

(Dagbladet): Den tidligere FBI-sjefen Robert Muller har blitt hyret inn av National Football League (NFL) for å granske hvordan bevisene ble håndtert i etterkant av Ray Rice-skandalen. Det opplyser sjefen for ligaen, Roger Goodell, ifølge CBC Sports.

Mandag publiserte TMZ videoen som viser at Rice slår ned sin forlovede i en heis på et hotell i Atlantic City. Hendelsen skjedde for om lag sju måneder siden, og har skapt sterke reaksjoner.

Kunngjøringen om granskningen kommer bare timer etter at nyhetsbyrået AP viderebrakte informasjon sak om at videoen fra heisen hadde blitt sendt til en i NFL-ledelsen lenge før TMZ valgte å publisere den. Opplysningene har de fra en politikilde, som ikke ønsket å bli navngitt, fordi etterforskningen fortsatt pågår.

Kilden skal også ha spilt av en beskjed på svareren, hvor det bekreftes at videoen ble mottatt 9. april.  Vedkommende som ringte skal ha ringt fra NFLs kontor.

NFL sier de ikke har noen kjennskap til at noen på deres kontor har mottatt en kopi av skandalevideoen.

- Vi kjenner ikke til at noen hos oss har hatt videoen i besittelse eller sett den før den ble offentliggjort på mandag, sier en talsperson for NFL, Greg Aeillo, i en e-post til USA Today.

Rice fikk først to kampers karantene da hendelsen ble kjent. Etter at videoen ble publisert på onsdag, ble Ray Rices kontrakt avsluttet av Baltimore Ravens.

GRANSKNING:  Den tidligere FBI-sjefen Robert Muller har blitt hyret inn av National Football League (NFL) for å granske hvordan bevisene ble håndtert i etterkant av Ray Rice-skandalen. Foto: AP Photo/Matt York
GRANSKNING: Den tidligere FBI-sjefen Robert Muller har blitt hyret inn av National Football League (NFL) for å granske hvordan bevisene ble håndtert i etterkant av Ray Rice-skandalen. Foto: AP Photo/Matt York Vis mer