HUDFLETTER BLATTER: Tidligere visepresident i FIFA Jack Warner (til venstre) raser mot Sepp Blatter (til høyre). Foto:  AFP
HUDFLETTER BLATTER: Tidligere visepresident i FIFA Jack Warner (til venstre) raser mot Sepp Blatter (til høyre). Foto: AFPVis mer

Tidligere FIFA-topp raser mot Blatter

- Ingen annen person har brakt så mye skam over FIFA.

Ingen har brakt mer skam over Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) enn Sepp Blatter, hevder forbundets tidligere visepresident Jack Warner.

Warner, som selv er beskyldt for å ha mottatt bestikkelser i sin tid som visepresident, ble mandag løslatt fra fengsel i Trinidad og Tobago. 72-åringen har sittet fengslet i forbindelse med den FBI-ledede etterforskningen mot flere nåværende og tidligere FIFA-topper.

- Hvorfor er det ikke noen som innleder etterforskninger i Asia eller i Europa? spør Warner i et intervju med det tyske magasinet Stern mandag.

- Hvorfor er det ingen som etterforsker Sepp Blatter? Ingen annen person har brakt så mye skam over FIFA, tilføyer han.

Warner er én av ni FIFA-topper og fem næringslivsledere som er anklaget for korrupsjon av amerikanske justismyndigheter.

På direkte spørsmål om han mener 79 år gamle Blatter er korrupt, svarer Warner:

- Jeg vet bare dette: Han er valgt til FIFA-sjef for femte gang på rad. Om han er korrupt? Jeg vet ikke.

Warner ber nå Blatter slippe til yngre krefter.

- Hvis jeg var på hans alder, ville jeg gitt presidentvervet videre til en som er yngre, men alle har ulike planer for sine liv, sier han.

(NTB)