UTESTENGT: Tidligere FIFA-president Jack Warner er utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter på livstid. Foto: AP Photo/Anthony Harris
UTESTENGT: Tidligere FIFA-president Jack Warner er utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter på livstid. Foto: AP Photo/Anthony HarrisVis mer

Tidligere FIFA-visepresident utestengt på livstid

Jack Warner.

Tidligere FIFA-president Jack Warner er utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter på livstid.

Det besluttet Det internasjonale fotballforbundets etiske komité tirsdag.

Warner, som tidligere var president for Det karibiske fotballforbundet (CONCACAF), straffes ifølge komiteen for «mange og ulike uredelige handlinger i sin tid som profilert leder i FIFA og CONCACAF».

- I posisjonen som fotballeder var han en nøkkelmann i bedragerier som omhandlet tilbud om, akseptering av og mottak av ukjente og ulovlige utbetalinger, så vel som annen pengerelatert svindel, heter det videre i uttalelsen.

Utestengelsen, som gjelder både på internasjonalt og nasjonalt nivå, trådte i kraft 25. september.

72 år gamle Warner ble arrestert i hjemlandet Trinidad og Tobago i forbindelse med korrupsjonen i FIFA som ble rullet opp i mai. Nylig signerte øynasjonens justisminister papirene som godkjenner utlevering til USA. Det har Warner motsatt seg.

Amerikanske myndigheter har siktet den tidligere FIFA-toppen for 12 forhold av svindel, pengeutpressing og hvitvasking. Det er ventet at Warner vil møte til en høring i hjemlandet i desember.

72-åringen er blant annet anklaget for å ha kjøpt TV-rettighetene til VM-sluttspillene i 2010 og 2014 av FIFA-president Sepp Blatter til en kunstig lav pris.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram