Tidligere fotballprofil dømt for vold

Den tidligere profilen i 40-åra er dømt til 30 dagers fengsel for vold mot to personer og oppbevaring av narkotika.

Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i dommen fra en tingrett på Vestlandet fredag.

I dommen står det at mannen ved to anledninger skal ha vært voldelig mot samboeren sin høsten 2019.

Han skal blant annet ha tatt kvelertak, dyttet samboeren inn i en vegg og slått samboeren i ansiktet med knyttet hånd. Han skal også ha slått en annen person i ansiktet.

Han skal også ha oppbevart piller som klassifiseres som narkotika.

Uenige

Den aktuelle personen har erkjent seg skyldig i postene som gjelder narkotiske stoffer, og har erkjent straffeskyld to av postene som gjelder vold mot en annen person eller annen fysisk krenking.

I den siste posten erkjente han seg ikke skyldig i. Den posten står det blant annet.

- Han dyttet henne her i kjøkkenbenken / veggen og slo henne deretter i ansiktet med knyttet hånd. Han dro henne inn på soverommet, presset hen ned på senga og satte seg over henne.

En av de tre dommerne mente at volden ved denne anledningen kan ha vært gjensidig, og at fotballprofilen derfor skulle frifinnes, mens de to andre dommerne mente at han var skyldig.

Vurderer anke

Dagbladet har vært kontakt med mannen fredag ettermiddag. Han viste til advokat Linda Ellefsen Eide.

Overfor Dagbladet bekrefter advokaten at klienten først får dommen forkynt mandag, og at de kommer til å bruke tida framover til å vurdere dommen.

Overfor TV 2 sier Eide at de noterer seg at retten er enig i at deler av voldshandlingene var framprovosert av den fornærmede.

- Vi vil bruke den nærmeste tiden til å vurdere om dommen skal påankes. Det registreres for øvrig at min klient fikk delvis medhold i den ene posten han ikke erkjente straffskyld for, og medhold i sin subsidiære påstand hva gjaldt den konkrete straff ved domfellelse for hele tiltalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer