Tidligere fotballstjerne (40) død

Junior Agogo er død.

OPPRYKK: Junior Agogo feirer opprykket med Nottingham Forest. Foto: NTB Scanpix
OPPRYKK: Junior Agogo feirer opprykket med Nottingham Forest. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den tidligere fotballspilleren Junior Agogo er død, bare 40 år gammel. Det melder en rekke medier torsdag ettermiddag.

Agogo hadde en lengre karriere på toppnivå, fram til han la opp i 2012. Spissen var innom en rekke klubber, deriblant Nottingham Forest, Bristol Rovers og Barnet. Han spilte for totalt 15 ulike klubber mellom 1997 og 2012.

Ghaneseren fikk også en rekke landskamper for hjemlandet. Agogo representerte Ghana 27 ganger, og scoret 12 mål med flagget på brystet.

Hjerneslag

Agogo døde på et sykehus i London, men dødsårsaken er ennå ikke kjent.

Spilleren hadde et hjerneslag i 2015, og slet med å snakke i etterkant. Han mistet også kontakten med flere av sine tidligere kamerater, som Michael Essien, Didier Drogba og Samuel Eto'o, og kamerater fra landslaget.

- Nå tar ingen kontakt med meg lenger. Jeg pleide å snakke med flere av guttene, men etter at jeg hadde hjerneslaget sier alle nei fordi jeg ikke klarer å prate, fortalte han i en BBC-dokumentar.

- Jeg klarer å finne ordene, men jeg er nervøs for å uttale det feil. Jeg ønsker å snakke som deg, fritt.

Helt i hjemlandet

Agogo var en av stjernene på det ghanesiske landslaget under Afrikamesterskapet på hjemmebane i 2008. Han scoret tre mål på seks kamper og ble en helt i hjemlandet.

I Ghana husker mange ham for målet mot erkerivalene Nigeria i 2-1-seieren i mesterskapet. Ghana klarte ikke å ta seg til finalen, men i bronsefinalen mot Elfenbenskysten scoret Agogo igjen, og var med å sikre medalje på hjemmebane.

Den siste tiden har Agogo slått seg opp i treningsbransjen i England. Han ble født i Ghana, men familien flyttet til England da han var ferdig med barneskolen.