Tidligere fotballstjerne er død

Tidligere Rangers-spiller Fernando Ricksen døde etter å ha slitt med alvorlig sykdom.

SE TV: Tidligere Rangers-spiller Fernando Ricksen lider av ALS. Nå inviterer han fansen til et siste møte. Video: Twitter / Ricksen my friend/pauline Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske fotballprofilen Fernando Ricksen ble bare 43 år gammel etter å kjempet mot alvorlig sykdom.

Han har tidligere blitt diagnostisert med ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en sykdom som i tiltakende omfang ødelegger de motoriske nervecellene i ryggmarg, hjernestamme og motoriske del av hjernebarken.

Hans tidligere klubb Rangers bekrefter den tragiske beskjeden i en pressemelding. De skriver:

- Rangers er utrolig lei seg når vi annonserer at vår tidligere spiller Fernando Ricksen gikk bort i morges som følge av hans kamp mot ALS.

Også Rangers sin direktør Stewart Robertson har uttalt seg etter at nyheten ble kjent i dag.

- Alle som er knyttet til Rangers er lei seg etter Fernandos bortgang. Han kjempet så tappert mot en forferdelig sykdom, og våre tanker går til hans familie. Fernando vil aldri bli glemt av hans lagkamerater eller Rangers-fansen. Hans plass i vår historie er sikret, uttaler Robertson.

Ricksen var en profilert spiller i den skotske klubben, og fikk 182 kamper for Rangers. I tillegg står han med 12 kamper for det nederlandske landslaget.

Ricksen har vært syk en god stund, og han fikk diagnosen tilbake i oktober 2013. Det var samme år som han la opp som fotballspiller. Den gangen fikk han beskjed om at han hadde rundt 18 måneder igjen å leve, men den spådommen gjorde han til skamme. Han fikk altså leve i nesten seks år etter å ha først blitt syk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer