Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere fotballtopp innrømmer: - Sverige «kjøpte» EM-stemmer

- Det var ikke snakk om penger.

INNRØMMER: Den tidligere UEFA-presidenten, svenske Lennarth Johansson, innrømmer at svenskene ga fordeler til de landene som stemte for at de skulle få EM i 1992. Her med avtroppende FIFA-president Sepp Blatter. Foto: NTB Scanpix
INNRØMMER: Den tidligere UEFA-presidenten, svenske Lennarth Johansson, innrømmer at svenskene ga fordeler til de landene som stemte for at de skulle få EM i 1992. Her med avtroppende FIFA-president Sepp Blatter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere fotballtoppen Lennart Johansson forteller i et intervju at Sverige ikke ga pengegaver, men likevel «kjøpte» stemmer for å få fotball-EM i 1992.

Den tidligere UEFA-presidenten kommer med avsløringene i et intervju med Dagens Nyheter. Der innrømmer 86-åringen at han ga fordeler til landene som stemte på Sverige.

- Det var ikke snakk om penger, men løfter om at vi skulle øke samarbeidet med landene og være positive til deres utvikling, sier han.

Korrupsjonsmistankene henger tungt over FIFA som er under etterforskning av sveitsisk og amerikansk politi.

Blant annet mistenkes Tyskland for å ha kjøpt VM i 2006. Johansson tror ikke det handler om penger, men at tyskerne tilbød seg å spille landskamper mot USA mot at de fikk en stemme, skriver nyhetsbyrået TT.

- Jeg tror ikke det blir noe ut av den historien. De har ikke tatt imot penger, men de «kjøpte» stemmer, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media