Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere friidrettspresident suspenderes av IOC

Lamine Diack.

LEDET FRIIDRETTEN: Lamine Diack var president for Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i 16 år. Nå er han suspendert av IOC. Foto: AP / Kin Cheung / NTB Scanpix
LEDET FRIIDRETTEN: Lamine Diack var president for Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i 16 år. Nå er han suspendert av IOC. Foto: AP / Kin Cheung / NTB Scanpix Vis mer

Den avgåtte IAAF-presidenten, Lamine Diack, er foreløpig utestengt fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Diack er æresmedlem i IOC. Samtidig vil organisasjonen framskynde arbeidet med å sette i gang disiplinære prosedyrer mot utøvere som skal ha brutt dopingreglene.

Ifølge en uavhengig WADA-rapport som ble lagt fram mandag skal flere russiske utøvere ha avgitt positive dopingprøver, men disse skal være holdt skjult av IAAF.

IOC vil at utøvere, trenere eller andre ledere som ble nevnt i WADA-rapporten og som har brutt dopingreglene må straffes og fratas sine medaljer.

Senegaleseren Diack satt som friidrettens øverste overhode i 16 år, men ble avløst av briten Sebastian Coe i presidentstolen i august. Også Diacks sønner skal være innblandet i avsløringene rundt IAAF.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media