Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Fulham-spiss slakter Molde som by

Björn Runström har fortrengt fem måneder.

KJEMPEKAR: Magne Hoseth tror Bjørn Runström (t.v) bare er negativ til Molde fordi han mislyktes på banen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KJEMPEKAR: Magne Hoseth tror Bjørn Runström (t.v) bare er negativ til Molde fordi han mislyktes på banen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Björn Runström fikk 17 kamper for Molde forrige sesong, på utlån fra danske Odense.

Nå er 27-åringen med fortid fra blant annet Fulham i Premier League tilbake i svensk fotball, hos Hammarby på nivå 2 i Superettan

Molde-tida fortrengt I den anledning forteller han til Expressen om sitt opphold i Tippeligaen og Molde. Lite tyder på at svensken bærer på noe savn etter rosenes by.

Spissen forteller at han har fortrengt tida i Molde, og at han angrer på at han i det hele tatt flyttet til Norge.

- Ja, jeg ble overtalt av ulike personer. Jeg tenkte at det ikke kunne være så farlig med én sesong der, men det var jævlig tøft. Der vantrivdes jeg noe utrolig, og det gikk utover fotballen.

- Fantes ikke noe å gjøre Han sliter med å gi et godt svar når Expressen spør hva han fylte dagene med i Molde.

- Ikke en dritt, det fantes ikke noe å gjøre. Jeg var der i fem måneder, så dro jeg tilbake og brøt kontrakten med Odense.

Magne Hoseth er fra Averøya og debuterte for Molde som 18-åring. Totalt har han spilt for Molde i mer enn ti sesonger, avbrutt av opphold i FCK og VIF.

ETT MÅL: Björn Runström jublet etter det første målet mot Rosenborg i seriestarten i 2010. Det ble ikke flere nettkjenninger. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
ETT MÅL: Björn Runström jublet etter det første målet mot Rosenborg i seriestarten i 2010. Det ble ikke flere nettkjenninger. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Han tror Runström egentlig mistrivdes i MFK av sportslige grunner.

- Når du ikke spiller regelmessig og ikke er topp motivert, da blir alt ganske svart, sier Hoseth til Dagbladet.

Han flyttet til Molde som 16-åring og finner alt han trenger i Molde.

- Jeg er sikker på at det ikke var byen som var problemet for Björn. Sånn er det med fotballspillere, det er opp og ned med humør og noen er flinke til å skjule det. Det var ikke han. Jeg syntes han var en kjempekar utenfor banen, men han ble skadd og det gikk trått. At han angriper Molde som by får stå for hans regning, sier Hoseth.

Midtbanespilleren innrømmer at det ikke er store forhold i Molde, men tror det bare er å leite etter atspredelser.

Hoseth har selvsagt fått med seg islandske Marel Baldvinssons omtale av Molde som «en spøkelsesby» i 2007.

Hodetrøbbel - De som er gode nok for laget og som spiller fast har aldri noe problem med Molde. Dette har med hodene til dem som ikke får spille. For Björns del var det også hans situasjon, med åtte klubber på fire-fem år. Da blir det usikkerhet, og det går utover trivselen. sier Hoseth.

- Du kan anbefale Molde til andre spillere?

- Ja, det gjør jeg på det varmeste. Her er det fantastisk natur, fiskemuligheter og ski. Du får friluftslivet rett opp fanget. Her finnes alt som skal finnes i en by med et innbyggertall på 25 000. Vi får set humoristisk på dette, men vi har alle alle fasiliteter en liten by skal ha. Det er fantastisk fint her, sier Hoseth.

Nå håper Hoseth på seier mot Viking lørdag, for det er aller best i Molde når laget vinner.

- Det er lettere å gjemme seg bort i Oslo og København, på godt og vondt. Det er fantastisk bra når det er positivt, og litt vanskeligere når det er negativ. Men du vokser på det, og jeg trives, sier Hoseth.

TIL GAMLEKLUBB: Sju år etter at han først reiste til utlandet er Runström tilbake i Sverige. Foto: Erlend Aas / Scanpix
TIL GAMLEKLUBB: Sju år etter at han først reiste til utlandet er Runström tilbake i Sverige. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media