Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Google-sjef la ut epost-adressen til USA-trener etter dop-anklager

Oppfordret sine 10 millioner følgere til å kreve unnskyldning overfor Ye Shiwen.

LA UT EPOST-ADRESSE: Tidligere Google-sjef Kai-Fu Lee la ut epost-adressen til trenerlegenden John Leonard etter at sistnevnte hadde anklagd kinas svømmestjerne Ye Shiwen for å være dopet. Foto: AP Photo / Alexander F. Yuan / NTB Scanpix
LA UT EPOST-ADRESSE: Tidligere Google-sjef Kai-Fu Lee la ut epost-adressen til trenerlegenden John Leonard etter at sistnevnte hadde anklagd kinas svømmestjerne Ye Shiwen for å være dopet. Foto: AP Photo / Alexander F. Yuan / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ye Shiwens (16) OL-gull på lørdagens 400 meter medley ble kalt «mistenkelig» og «forstyrrende» av den amerikanske trenerlegenden John Leonard.

- Hver gang noen har sett ut som superkvinnen, har de senere blitt funnet skyldig i doping, sa Leonard.

Shiwen slo tilbake mot dop-mistankene, og fikk støtte av lederen for IOKs medisinske kommisjon, Arne Ljungqvist.

- Det kinesiske svømmelaget har et klart standpunkt mot doping, så det er ikke noe problem, sa Shiwen.

- At en ekstraordinær prestasjon umiddelbart mistenkeliggjøres er i strid med alt som gjør idretten fascinerende, og det er trist. Så lenge det ikke er grunn til annet, applauderer jeg sterke prestasjoner, sa Ljungqvist.

La ut kontaktinfo Anklagene mot kinesernes svømmeyndling har skapt reaksjoner i Kina, og Googles tidligere sjef i Kina, Kai-Fu Lee, postet tirsdag personlige detaljer om Leonard på det kinesiske nettstedet Sina Weibo, som beskrives som en kinesisk blanding av Twitter og Facebook.

- Jeg har lest flere artikler om Ye Shiwen. Alle er rett og slett angrep fra John Leonard. Han leder USAs svømmeforbund og har ikke engang noe med USAs OL-lag å gjøre, skrev Lee ifølge BBC.

I en senere melding fulgte Lee opp med:

- John Leonard burde unnskylde. Under er kontaktdetaljene hans. Hvis du vil kontakte ham, foreslår jeg at du gjør det på en sivilisert måte.

10 millioner følgere Meldingene til Lee - som blir fulgt av over 10 millioner brukere - ble «retweetet» hele 14000 ganger, ifølge Daily Mail. Lee fikk mye respons på meldingene, og en skrev at Leonard burde drepes.

TRENERLEGENDE: John Leonard er leder for det amerikanske forbundet for svømme-trenere. Foto: http://www.swimmingcoach.org/
TRENERLEGENDE: John Leonard er leder for det amerikanske forbundet for svømme-trenere. Foto: http://www.swimmingcoach.org/ Vis mer

Lee har i ettertid unnskyldt kommentarene. På Sina Weibo skrev han:

- Jeg beklager for de upassende meldingene og for probleme de har skapt for John. Samtidig håper jeg virkelig at John vil vurdere å si unnskyld til Ye Shiwen, skrev Leonard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media