Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tidligere har vi stoppet opp og snakket med danskene, men nå er vi mer på et kort «hei»

Alstad har spilt på lag med halve danske troppen.

KAN ALT OM DANSKENE: Ida Alstad er Norges fremste ekspert på hva Danmark kan stelle i stand i kveldens EM-kamp. Det siste drøye året har hun spilt på lag med halvparten av jentene i den danske troppen.
KAN ALT OM DANSKENE: Ida Alstad er Norges fremste ekspert på hva Danmark kan stelle i stand i kveldens EM-kamp. Det siste drøye året har hun spilt på lag med halvparten av jentene i den danske troppen. Vis mer

DEBRECEN (Dagbladet): Bedre «insider» om danskene får du ikke:

I løpet av det siste drøye året har den norske bakspilleren Ida Alstad (29) vært på lag med nøyaktig halvparten av jentene i troppen som møter Norge i en forventet EM-thriller i kveld:

Åtte av 16.

Fire av dem spiller, i likhet med Alstad, for FC Midtjylland, mens hun delte garderobe med fire andre i Team Tvis Holstebro forrige sesong.

Bor på samme hotell - Ja, jeg kjenner dem godt, sier hun og smiler godt før kveldens kamp.

De norske og danske spillerne bor på samme hotell i Debrecen, men Alstad merker at tonen mellom lagene har tilspisset seg litt det siste døgnet.

- Tidligere har vi stoppet opp og snakket med danskene, men nå er vi mer på et kort «hei», før vi går videre. Vi skal ikke snakke så mye sammen før den kampen. Når Norge og Danmark møtes, så er det et toppoppgjør og et lokaloppgjør, sier Ida Alstad.

Bikkjeslagsmål Det kan fort også utarte til et skikkelig bikkjeslagsmål. Med seier vil Norge ta med seg fire poeng videre til hovedrunden, mens danskene da vil få med seg ett. Da skal de få slite med å ta seg til en semifinale — mens Norge allerede vil ha en arm blant de siste fire.

Så for å si det enda enklere:

Danmark vinne mot Norge i kveld, om de fortsatt skal anses som den gullfavoritten Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson utopte dem til før EM-starten.

Får ikke hjelp - Danmark har et ekstra press på seg, men vi har ikke tenkt til å hjelpe dem videre. Vi har slitt nok mot Danmark tidligere, så det er et lag vi ikke trenger å ha med oss videre, sier Ida Alstad.

Hun beskriver en dansk motstander med «vanvittig fart» i laget, som dermed også baserer mye av spillet på kontringer og ankomstspill.

I tillegg til «alt det andre»:

- De er ekstremt flinke til samspill med linje, de har gode kantspillere og de har sidebacker som er glad i å skyte på alle sjansene de får. Det er ingen plass vi kan åpne opp for Danmark, sier Alstad.

«Mulle» er stjerna Men ingen er viktigere i det danske laget enn playmaker Kristina «Mulle» Kristiansen.

- Hun er den store stjerna, og en spiller som tar mye plass. For meg passer det fint, for henne kjenner jeg veldig godt, sier Alstad om fjorårets lagvenninne i Team Tvis Holstebro.

Norges forsvarsbauta tror også at antall kilo på kroppen kan vise seg å bli avgjørende i kveld. I så fall taler det i norsk favør.

- Vi er sterkere enn dem. Vi har mer muskler og flere kilo på kroppen generelt, sier Norges ekspert på Danmark.