Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere hjelper mener Anand er sjanseløs mot Carlsen om han spiller «normalt»

Mener inderen må spille slik han gjorde sist.

20141112 SOTSJI Magnus Carlsen og Vishy Anand møtes til fjerde part i sjakk vm. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
20141112 SOTSJI Magnus Carlsen og Vishy Anand møtes til fjerde part i sjakk vm. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Følg det femte partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand her.

(Dagbladet): Akkurat som for ett år siden er det likt, 2-2, mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand før det femte partiet. Likevel var situasjonen en helt annen i Chennai.

Da mente ekspertene at Carlsen var i førersetet etter solid spill i samtlige partier (fire første endte med remis i fjor). Nå er det derimot Vishy Anand som får skryt for å ha endret sitt spill.

Carlsen var langt fra fornøyd da han tapte det tredje partiet. Heller ikke parti fire, som endte med remis, var nordmannen særlig fornøyd med.

Ubalansert - Det er for komplisert å tro at Anand kan slå Carlsen ved å spille normalt sjakk. Det prøvde han i fjor, da tapte han. Mot Carlsen må han bruke ikke-konvensjonelle metoder, mener sier Elizbar Ubilava til Times Of India.

Ubilava kjenner indieren meget godt etter å ha vært hans sekundant i ni år.

- Vishy må forsøke å skape ubalanserte stillinger ved et komplisert midtspill og presse Carlsen slik han gjorde i det tredje partiet.

- Usikker Da spilte inderen med hvite brikker, og slo Carlsen for første gang på fire år. I dag har sjakkhelten fra Chennai igjen hvite brikker.

Carlsen avgjorde i realiten fjorårets VM-kamp med seier i det femte og sjette partiet.

- Jeg er veldig usikker på hvordan denne kampen vil ende, legger Ubilava til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling