Tidligere hjelper mener Anand er sjanseløs mot Carlsen om han spiller «normalt»

Mener inderen må spille slik han gjorde sist.

20141112 SOTSJI Magnus Carlsen og Vishy Anand møtes til fjerde part i sjakk vm. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
20141112 SOTSJI Magnus Carlsen og Vishy Anand møtes til fjerde part i sjakk vm. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg det femte partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand her.(Dagbladet): Akkurat som for ett år siden er det likt, 2-2, mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand før det femte partiet. Likevel var situasjonen en helt annen i Chennai.

Da mente ekspertene at Carlsen var i førersetet etter solid spill i samtlige partier (fire første endte med remis i fjor). Nå er det derimot Vishy Anand som får skryt for å ha endret sitt spill.

Carlsen var langt fra fornøyd da han tapte det tredje partiet. Heller ikke parti fire, som endte med remis, var nordmannen særlig fornøyd med.

Ubalansert - Det er for komplisert å tro at Anand kan slå Carlsen ved å spille normalt sjakk. Det prøvde han i fjor, da tapte han. Mot Carlsen må han bruke ikke-konvensjonelle metoder, mener sier Elizbar Ubilava til Times Of India.

Ubilava kjenner indieren meget godt etter å ha vært hans sekundant i ni år.

- Vishy må forsøke å skape ubalanserte stillinger ved et komplisert midtspill og presse Carlsen slik han gjorde i det tredje partiet.

- Usikker Da spilte inderen med hvite brikker, og slo Carlsen for første gang på fire år. I dag har sjakkhelten fra Chennai igjen hvite brikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer