UTVIST: Alex Song ble utvist mot Kroatia etter å ha slått en motspiller i ryggen. Nå er kampen under etterforskning for avtalt spill. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIX
UTVIST: Alex Song ble utvist mot Kroatia etter å ha slått en motspiller i ryggen. Nå er kampen under etterforskning for avtalt spill. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB SCANPIXVis mer

Tidligere kampfikser sa at Kamerun kom til å tape 4-0 og få rødt kort

Han fikk helt rett.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Tirsdag kom nyheten om at Kamerun vil starte etterforskningen etter påstander om kampfiksing i en av deres gruppespillkamper under VM i Brasil.

Selv om Kamerun tapte alle sine kamper i gruppespillet, er det spesielt kampen mot Kroatia som skal være mistenkelig.

«Sju dårlige epler» Ifølge det kamerunske fotballforbundet er det sju spillere som nå er under etterforskning, og forbundets etiske komité skal nå vurdere anklagene. Det skriver The Guardian.

- Ferske anklager om svindel knyttet til Kameruns tre VM-kamper, spesielt oppgjøret mellom Kamerun og Kroatia, i tillegg til at det skal være «sju dårlige epler i laget», reflekterer ikke verdiene og prinsippene vi forsøker å fremme, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Etter å ha tapt knepent 0-1 for Mexico i åpningskampen, raknet de kamerunske løvene helt i kamp nummer to mot Luka Modric & co. I NTBs kampreferat finner vi følgende partier:

«Barcelona-spiller Alexandre Song gjorde det enklere for kroatene da han i slutten av første omgang satte albuen i ryggen på Mandzukic og ble sendt av banen med direkte rødt kort»

«Med ti mann ble Kamerun ydmyket i annen omgang. Laget viste slett moral, og kampen endte med lagkamerater i åpen krangel. Benoît Assou-Ekotto presterte å skalle til Benjamin Moukandjo og burde vært utvist han også.»

Hodeløs utvisning Anklagene mot Kamerun kommer fra en tidligere dømt kampfikser ved navn Wilson Raj Perumal, som på forhånd hadde spådd resultatet, samt at en spiller ville bli utvist i et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel.

Og rett fikk han. Etter 40 minutter ble Kameruns Alex Song utvist etter å ha slått Mario Mandzukic i ryggen med albuen midt på banen i en helt ufarlig situasjon.

Og som om ikke det var nok. På tampen av kampen var det en annen episode hvor Benoit Assou-Ekotto forsøkte å skalle ned sin egen lagkamerat Benjamin Moukandjo.

Det kamerunske forbundet understreker også at de foreløpig ikke har blitt kontaktet av Fifa vedrørende denne saken, men at de har startet etterforskningen på eget initiativ.

- Det er pinlig for afrikansk fotball Anklagene om kampfiksing er bare den siste i en lang rekke skandaler knyttet til de afrikanske lagene i årets mesterskap.

Allerede før mesterskapet var det snakk om at Kamerun vill nekte å dra til Brasil, og i Brasil har det vært bråk rundt bonus-ordningene til både Ghana og Nigeria. Samtlige afrikanske lag er nå ute av turneringen.

I tillegg sendte Ghana hjem to av sine spillere like før den avgjørende gruppespillkampen mot Portugal etter at det ble klart at  Sulley Muntari gikk til angrep på en person ansatt i fotballforbundet, og Kevin-Prince Boateng havnet i krangel med treneren.

Dagbladet snakket med Kjetil Siem, som jobbet i fire år som direktør for Sør-Afrikas liga, om saken i slutten av forrige uke, og han var langt fra overrasket.

- Det er pinlig for afrikansk fotball at dette skjer gang etter gang. Det kommer til å fortsette å skje, sa han.

Algerie imponerte Men selv om mye av VM har vært bekmørkt for de afrikanske lagene, var det i alle fall et lyspunkt i går kveld da Algerie lenge holdt giganten Tyskland til uavgjort i Porto Alegre.

Dessverre for de grønnkledde ble tyskerne for sterke i ekstraomgangene, men Algerie gjorde en god figur og ga storfavorittene kamp til døra.

Med det er alle de afrikanske lagene ute av VM i Brasil.