RETT UT: Det gikk ikke veien for Magnus Fischer (86), Anders Hilt Jørgensen (40) og resten av Vålerenga. Her mot Jonas Djupvik Løvlie (14) og Mats Frøshaug (21). Foto: Ine-Elise Høiby/Dagbladet
RETT UT: Det gikk ikke veien for Magnus Fischer (86), Anders Hilt Jørgensen (40) og resten av Vålerenga. Her mot Jonas Djupvik Løvlie (14) og Mats Frøshaug (21). Foto: Ine-Elise Høiby/DagbladetVis mer

Tidligere lagkamerat sendte Vålerenga på hodet ut av sluttspillet

Ga bort den ene gavepakken etter den andre og ble knust.

• Lørenskog - Vålerenga 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)

LØRENSKOG (Dagbladet): Lørenskog kastet ikke bort muligheten til å avgjøre semifinaleserien mot Vålerenga på hjemmebane, da de sendte bortelaget på hodet ut av kampen om «bøtta».

Ikke bare tapte Vålerenga, men de ble senket av sin tidligere lagkamerat, Stefan Espeland, som scora to av målene.

Verken forover eller bakover stemte det helt for Vålerenga, som til slutt måtte dra tomhendt hjem til Oslo med tidlig sommerferie.

Takket for gavepakke Det var Vålerenga som starta best, da de allerede etter 1,54 minutter ut i den første perioden gikk opp i ledelsen, da Jonas Knutsen og Morten Ask så å si kom alene mot mål. Lørenskogmålvakt Jeff Jakaitis var sjanseløs, og kampen om en ekstra kamp levde for fullt.

Bortelaget var best de første minuttene, men Lørenskog spilte seg opp utover i perioden. Derfor kom det ikke som en overraskelse at det kom en scoring til hjemmelaget da det var spilt drøye ni minutter.

SENKET VÅLERENGA: Stefan Espeland sendte avgårde dette knallharde skuddet som sørget for at hjemmelaget gikk opp til 2-1. Foto: Ine-Elise Høiby/Dagbladet
SENKET VÅLERENGA: Stefan Espeland sendte avgårde dette knallharde skuddet som sørget for at hjemmelaget gikk opp til 2-1. Foto: Ine-Elise Høiby/Dagbladet Vis mer

De rødkledde vant en dropp i Vålerengas sone, og Espeland sendte avgårde et skudd ingen fra bortelaget klarte å stoppe. Pasningen fikk han av Henrik Ødegaard og Jonas Djupvik Løvlie, og dermed var lagene like langt.

I løpet av den første perioden var det to jevne lag på banen, men det var hjemmelaget som brukte mulighetene som dukket opp. Og da Vålerenga-spillerne feilet i å finte ut motstanderne, fanget Lørenskogs James Sixsmith pucken, sendte den videre til Tony Romano, som ikke gjorde noen feil ved å sende pucken til Robin Dahlstrøm.

Sistnevnte tok gavepakken i mot med åpne armer, og sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter 13.30 minutter.

Satt ut i overtall Med kniven på strupen måtte Vålerenga levere i den andre perioden, men klarte aldri å hevde seg mot et farlig hjemmelag.

Tross at midtperioden startet roligere enn den første og vippet begge veier, kom det ikke som en overraskelse at Lørenskog gikk opp til 3-1 etter åtte minutter. Igjen var det Espeland som scora, som viste hvorfor han ble henta til rivalen foran sesongen.

Med to ben i finaleserien, var det ingen fra Lørenskog som så seg tilbake. Enda bedre ble det da Tony Romano i undertall sendte pucken inn bak Steffen Søberg, etter at Vålerenga igjen mista pucken i egen sone.

Dermed stod det 4-1 på tavla i favør hjemmelaget, drøye minuttet før pause, og Lørenskog kunne nærmest ta det helt med ro da den tredje og siste perioden starta.

Kranglet inn pucken Lørenskog fikk tidlig både en og to utvisninger i tredje periode, og Vålerenga fikk flere skuddmuligheter med to mann mer på banen. Men det var ikke før hjemmelaget var i ferd med å bli fulltallige at de hvitkledde klarte å krangle pucken inn bak Jakaitis.

TØFF KAMP: Martin Laumann Ylven fikk slått litt fra seg i løpet av kampen. Foto: Ine-Elise Høiby/Dagbladet
TØFF KAMP: Martin Laumann Ylven fikk slått litt fra seg i løpet av kampen. Foto: Ine-Elise Høiby/Dagbladet Vis mer

Et skudd gikk på innsiden av begge stengene og ut, og da pucken lå fri på returen satset Tobias Lindtröm alt og sørget for at bortelaget kun var to mål bak etter fire og et halvt minutt.

Vålerenga presset på, men et altfor godt hjemmelag kunne isteden øke ledelsen til 5-2 ved Jonas Djupvik Lie etter 9.08, og Vålerenga spilte dermed kun for æren de siste elleve minuttene.

Det ble med det i Lørenskog ishall, og Lørenskog får noen ekstra dagers hvile før finalespillet mot vinneren av Stavanger Oilers og Storhamar - som forøvrig endte med seier til førstnevnte, som nå leder 3-2 i kamper.