Tidligere lagkamerater brakk beinet på Kristiansund-spiller

- Skulle tas fordi han skiftet klubb.

(Dagbladet): Det var under fjerdedivisjonsoppgjøret mellom de lokale rivalene Frei og Kristiansund FK 13. september at hendelsen oppstod. En KFK-spiller ble taklet hardt og ureglementert bakfra av en tidligere lagkamerat fra Frei. Frispark og gult kort, mente dommeren. Den fornærmede fullførte kampen, men i ettertid fikk han påvist brudd i ankelen, samt et avrevet leddbånd.

Seinere har det kommet fram at vedkommende som begikk uhandlingen, sammen med et par av lagkameratene, skal ha advart sin tidligere lagkamerat om at han «skulle tas».

Bringer fotballen i vanry Formann i Kristiansund FK, John Hammerås, forteller:

- Et av våre styremedlemmer hadde snakket med noen av deres spillere på Internett, hvor de hadde sagt at vedkommende som hadde byttet klubb fra Frei til KFK skulle få det tøft i møtet med gamleklubben, at han rett og slett skulle tas. Da det faktisk skjedde, følte styremedlemmet vårt at dette måtte han si ifra om, og vi besluttet å rapportere hendelsen til kretsen.

Hammerås var ikke selv på kampen, men har fått situasjonen gjenfortalt og bekreftet av flere spillere. Han understreker at han ikke mener det er Frei som klubb som har et problem.

- Det er to-tre stykker av de yngre i spillergruppa i Frei som har planlagt dette. Det er en alvorlig sak som bringer fotballen i vanry. Men vi får vente og se hva kretsen gjør, sier Hammerås til Dagbladet. 

Twitter-hets I tillegg til den påstått planlagte planlagte taklingen, skal det ha vært drittslenging mellom spillere fra begge lag på sosiale medier etter kampen. Leder i Frei, Joar Eide, bekrefter dette, og sier det ikke er første gangen.

- Vi er opptatt av sosiale medier og hetsing/sjikane. Det er en uting, og vi har hatt saker oppe tidligere, medgir Eide overfor Dagbladet.

Frei-lederen synes KFKs artikkel på sin egen hjemmeside er subjektiv, og påpeker at det var en opphetet kamp, hvor også den tidligere Frei-spilleren hadde pådratt seg et gult kort. Dessuten:

- Dommeren mente det var gult kort og frispark i situasjonen hvor han (den tidligere Frei-spilleren) ble skadet.

Frei har fått frist på seg til mandag 30. september med å komme med sin versjon av hendelsen til kretsen.