Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere landslagsspiller ble kastet 20 meter gjennom lufta: - Dette er så fryktelig å høre

Sebastien Bellin skal være utenfor livsfare.

RAMMET: Den tidligere belgiske landslagsspilleren i basketball, Sebastien Bellin, var en av flere som ble skadd på flyplassen i Brussel. Bellin skal ha vært gjennom to operasjoner og er utenfor livsfare. Foto: Ketevan Kardava/ Georgian Public Broadcaster via AP
RAMMET: Den tidligere belgiske landslagsspilleren i basketball, Sebastien Bellin, var en av flere som ble skadd på flyplassen i Brussel. Bellin skal ha vært gjennom to operasjoner og er utenfor livsfare. Foto: Ketevan Kardava/ Georgian Public Broadcaster via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere belgiske landslagsspilleren i basketball, Sebastien Bellin (37), ble såret under terrorangrepet på flyplassen i Brussel.

Greg Kampe var Bellins trener på Oakland-universitetet, og opplyser til USA Today at belgieren har vært gjennom operasjoner.

- Han er utenfor livsfare, sier Kampe.

20 meter i lufta Bellin skal ha blitt operert for skader i hofta og beina - og ifølge hans tidligere klubb BC Telenet Oostende ble han kastet 20 meter gjennom lufta som følge av eksplosjonen på flyplassen.

- Dette er så fryktelig å høre. Legene vet ikke nøyaktig hva skadene er, men han har store smerter, sier Kampe.

Bilder av en såret Bellin har spredd seg gjennom aviser over hele verden.

Sebastien Bellin kom til Oakland i 1999-2000, men har de siste åra spilt i en rekke europeiske klubber. Han var også sentral på det belgiske landslaget. Han er fortsatt aktiv for klubben Gent Hawks.

Minst 30 drept Minst 30 personer ble drept i angrepene mot flyplassen Zaventem og T-banestasjonen Maelbeek.

Tre svensker er blant de sårede i terrorangrepene. For en kvinne er tilstanden alvorlig, opplyser svenske UD.

- Kvinnen er på sykehuset med alvorlige skader. En annen, en mann, behandles for mindre skader, sier fungerende leder John Brick i UDs pressetjeneste til nyhetsbyrået TT.

Den tredje svensken er ikke innlagt på sykehus.

Hele Norges coronakart