Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Leeds-keeper Sprake er død

Tidligere Leeds-målvakt Gary Sprake er død, 71 år gammel, meldte klubben onsdag.

I AKSJON: Den tidligere Leeds-keeperen plukker opp ballen under en kamp mot Crystal Palace på Selhurst Parki 1969. Foto: NTB Scanpix
I AKSJON: Den tidligere Leeds-keeperen plukker opp ballen under en kamp mot Crystal Palace på Selhurst Parki 1969. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er med stor sorg at vi i dag fikk vite at vår tidligere keeper Gary Sprake er død, heter det i en uttalelse fra klubben. Sprake vil bli minnet med et minutts applaus før avspark i ligacupkampen mot Norwich neste uke.

Sprake spilte flere enn 500 kamper for Leeds i løpet av 11 år hvor klubben etablerte seg blant de beste i England under ledelse av manager Don Revie.

Sprake hjalp klubben til seier i 2. divisjon (nivå 2) i 1964 og i 1. divisjon (nivå 1) i 1969, samt til seier i ligacupen og messebycupen (forgjenger for UEFA-cupen og europaligaen).

Sprake ble også sitt lands yngste landslagskeeper da han debuterte for Wales som 18-åring. Tross all suksessen huskes han likevel av mange best for noen grove tabber. I 1967 kastet han for eksempel ballen i eget mål mot Liverpool på Anfield da han prøvde å starte en kontring.

Han fikk også skyld for et tabbemål i FA-cupfinalen mot Chelsea i 1970.

Sprake la opp som 30-åring som følge av en blodpropp som nær kostet ham livet. Senere ble han utstøtt av gamle lagkamerater fordi han var en av flere som beskyldte Revie for å ha bestukket motspillere under sin tid som Leeds-manager.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!