STÅR FRAM SOM HOMOFIL: USAs landslagsspiller Robbie Rogers forteller på sin hjemmeside at han er homofil og at han legger opp som fotballspiller Foto: AP Photo/Ted S. Warren
STÅR FRAM SOM HOMOFIL: USAs landslagsspiller Robbie Rogers forteller på sin hjemmeside at han er homofil og at han legger opp som fotballspiller Foto: AP Photo/Ted S. WarrenVis mer

Tidligere Leeds-spiller (25) står fram som homofil - legger opp samme dag

- Ærlighet er et helvete.

(Dagbladet): Tidligere Leeds-spiller Robbie Rogers (25) står fram som homofil - og legger samtidig opp fotballkarrieren.

Det skriver Rogers på sin hjemmeside, som også er gjengitt i flere store medier, blant annet Daily Mail.

Han er den første profesjonelle fotballspilleren i Storbritannia til å stå fram som homofil siden Justin Fashanu i 1990.

25-åringen har også 18 landskamper for hjemlandet USA.

- Det er på tide å stå fram. Det er på tide å oppdage meg selv utenfor fotballen. Klokka er ett på natta her i London når jeg skriver dette, og jeg kunne ikke vært lykkeligere over beslutningen. Livet er fullt av utrolige ting. Jeg innså at jeg virkelig kan nyte livet når jeg er ærlig. Ærlighet er et helvete, men gjør livet så mye lettere. Min hemmelighet er borte. Jeg er en fri mann og kan gå videre og leve livet, skriver Rogers.

Fotballspilleren spilte i Leeds fra 2012 til 2013, men har den siste sesongen vært utlånt til Stevenage på nivå fire.

Han har brutt kontrakten med Leeds - og legger opp som fotballspiller.

- Jeg er lei av å gjemme denne hemmeligheten. Fotballen var en fluktrute for meg og min identitet. Jeg kommer likevel til å være fornøyd med valgene jeg har gjort og min karriere. Jeg kommer til å huske Beijing, MLS (den amerikanske serien) og mine lagkamerater. Jeg kommer aldri til å glemme vennene mine i fotballen, skriver Rogers.

Få profesjonelle fotballspillere har stått fram som homofile. Svenske Anton Hysén sto åpent fram i 2011.