Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy Lawrence er død

Tidligere Liverpool-keeper Tommy Lawrence har gått bort

Ble 77 år gammel.

EN LEGENDE: Den tidligere Liverpool-keeperen Tommy Lawrence kjemper med tidligere WBA-spiller Jeff Astle om ballen under en kamp i 1968. Foto: NTB Scanpix
EN LEGENDE: Den tidligere Liverpool-keeperen Tommy Lawrence kjemper med tidligere WBA-spiller Jeff Astle om ballen under en kamp i 1968. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ForuFourTwo): Liverpool skriver i dag på sine offisielle hjemmesider at den tidligere sisteskansen Tommy Lawrence er død.

«Tankene til alle i klubben er med Tommys familie og venner i denne triste tiden», heter det i pressemdlingen.

Lawrence var en del av manager Bill Shankleys mannskap på 60-tallet og spilte i klubben i 14 sesonger fra 1957. Han signerte for klubben som 17-åring av daværende managaer Phil Taylor, men det gikk fem år før han fikk sin første kamp for de røde.

Skotten fikk kallenavnet «The Flying Pig» på grunn av evnen hans til å gjøre spektakulære redninger til tross for størrelsen. han avr med på å vinne ligaen i 1963/64 og 1965/66. Han var også med på å vinne klubbens første FA-cup i 1965.

Ray Clemence tok over som keeper i Liverpool etter Lawrence i 1970. I 1971 dro Lawrence til Tranmere etter å ha spilt 390 kamper for Liverpool. Skotten spilte 80 ligakamper for naboklubben.

Tranmere har også lagt ut en hilsen til sin tidligere spiller i dag:

Lawrence blir sett på som en av de mest populære og respekterte keeperen i Liverpools historie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!