SLUTTER: Steve Nicol har vært trener i  New England Revolution i ti år. Nå er den tidligere Liverpool-spilleren ferdig i klubben. Foto: Jim Rogash/Getty Images/AFP
SLUTTER: Steve Nicol har vært trener i New England Revolution i ti år. Nå er den tidligere Liverpool-spilleren ferdig i klubben. Foto: Jim Rogash/Getty Images/AFPVis mer

Tidligere Liverpool-spiller ferdig i New England

Slutter etter ti år som trener.

Den tidligere Liverpool-spilleren Steve Nicol (49) forlater MLS-laget New England Revolution etter ti år som trener i klubben.

Fire ganger tok skotten New England til finalen i MLS Cup, men hver gang ble klubben slått. De to siste årene har ikke klubben fra Foxboro maktet å ta seg til sluttspillet. Nicol var den som hadde sittet lengst i trenerjobb i den nordamerikanske fotballserien.

- Vi er alle enig om at endringer må til for å stoppe de siste års trend. Stevie har vært en suksessrik hovedtrener og en fantastisk ambassadør for Revolution gjennom et helt ti år, sier klubbens investor og velgjører Jonathan Kraft.

Nicol vant den engelske ligaen med Liverpool fem ganger (1983, 1984, 1986, 1988, 1990) og var en hyppig gjenganger i de klassiske tippekampene fra balløya. Tre FA-cupfinaler vant også med Anfield-laget, men den gjeveste triumfen var nok serievinnercupen i 1984. Nicol var blant dem som misbrukte straffespark mot Roma i den berømte straffesparkkonkurransen der Bruce Grobbelaar reddet engelskmennene med sine spagettibein.

- Jeg er veldig takknemlig overfor Kraft-familien for at de ga meg muligheten til å være deres hovedtrener. Jeg har hatt noen store øyeblikk og vært involvert med noen flotte spillere og mennesker. Min familie vil alltid være en del av Kraft-familien, sier Nicol.

Her i Norge er rødtoppen også kjent for at han taklet Tom Sundby stygt i en landskamp i 1988. Sundby, som var en 1980-tallets beste norske spillere, ble aldri helt den samme etterpå.

(NTB)