Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Liverpool-spiller om taklingen på Andy Cole

Neil Ruddock ønsket å brekke beinet på Manchester United-rival Andy Cole.

HARDHAUS: Neil Ruddock var kjent for å være kompromissløs. Her diskuterer han med dommere. Foto: BildByrån
HARDHAUS: Neil Ruddock var kjent for å være kompromissløs. Her diskuterer han med dommere. Foto: BildByrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en takling som både eldre Liverpool- og Manchester United-supportere husker: Da daværende Liverpool-stopper Neil Ruddock brakk begge beina på daværende Manchester United-spiss Andy Cole.

Hendelsen skjedde i en treningskamp mellom lagene tilbake i 1996.

- Jeg elsket å sparke ned Andy Cole. Jeg vet at det ikke er bra og det er ikke smart, men jeg brakk begge beina hans i en takling, fordi han irriterte meg. For å være ærlig så mente jeg ikke å brekke begge beina hans. Det var bare meningen å brekke ett ... det ble ikke frispark engang, spillet ble vinket videre, sier Ruddock til talkSPORT.

- Det var fantastisk fordi han lot ballen trille forbi seg og jeg ødela ham fullstendig. Igjen, jeg vet det ikke er bra og smart, men det var fantastisk, sier Ruddock.

TØFF TAKLING: Andy Cole ble offeret. Foto:  REUTERS/Michael Dalder/NTB Scanpix
TØFF TAKLING: Andy Cole ble offeret. Foto: REUTERS/Michael Dalder/NTB Scanpix Vis mer

Venn med Sheringham

Cole har tidligere uttalt at han ikke trodde Ruddock skadet ham med vilje.

«Jeg var sinna, mer enn sinna, da Ruddock sparket meg ned i en reservekamp og jeg ble påført to brudd som holdt meg ute i månedsvis. Vi var ikke enige om hvordan det skjedde. Han hevdet det var en ærlig takling og at jeg falt stygt, mens jeg mente det var en sein og uforsvarlig takling», har Cole skrevet i engelske Independent.

«Jeg trodde aldri at Ruddock hadde som intensjon å brekke beina mine», skrev Cole.

Det spørs hva Cole tenker om disse uttalelsene som kom i 2010, som flere engelske tabloidaviser nylig har trykket.

Og hvorfor reagerte Ruddock som han gjorde? På grunn av en annen Manchester United-spiss.

- Jeg er venn med Teddy Sheringham og hvis Teddy Sheringham ikke liker ham, så liker ikke jeg ham, sier Ruddock.

Og det var gjensidig. For Andy Cole uttalte i 2010 at han heller ville hatt en kopp te med Neil Ruddock enn Teddy Sheringham.

Misliker hverandre

Cole skyr nemlig Sheringham som pesten. Det var på bloggen hos The Independent at Cole åpnet seg om forholdet mellom duoen.

Det startet da Cole skulle skulle debutere for England. Året var 1995, motstander var Uruguay. Han skulle på for Teddy Sheringham, etter omkring 70 minutter.

«Øyeblikket hadde kommet. Jeg går opp på banen, mens 60 000 mennesker ser på. Sheringham går av. Jeg forventer et håndtrykk, en hilsen - «Good luck, Coley», eller noe, og er klar til å ta ham i hånda. Han nekter», skrev Cole om episoden.

Sheringham tok all magien vekk fra gleden av å debutere i England-trøya. Han ydmyket Andrew Cole foran hele Wembley.

«Dette skulle være høydepunktet i mitt yrkesaktive liv. (...) Og hvor mange satt ikke der og så på hva Teddy gjorde mot meg», spør Cole.

Cole skrev at han og Sheringham ikke vekslet ett eneste ord med hverandre i løpet av fire år som spisskollegaer hos Manchester United.

De to utgjorde sammen med Dwight Yorke og Ole Gunnar Solskjær en fryktet spisskvartett. Cole vant fem ligagull, to FA-cuptitler og ett Champions League-gull som United-spiller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!