Tidligere Liverpool-spiss med til Norge

Milan Baros kan debutere mot Strømsgodset.

MÅ VINNE:  Milan Baros spiller for Mlada Boleslav som må slå Strømsgodset på Marienlyst torsdag for å ta seg videre i kvalifiseringen. Foto: AP Photo/Luca Bruno/NTB Scanpix.
MÅ VINNE: Milan Baros spiller for Mlada Boleslav som må slå Strømsgodset på Marienlyst torsdag for å ta seg videre i kvalifiseringen. Foto: AP Photo/Luca Bruno/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Strømsgodset-treneren frykter ikke møtet med Milan Baros før returoppgjøret mot Mlada Boleslav i europaligaen torsdag.

Etter en sterk borteseier i første kamp er drammenserne nær avansement til tredje kvalifiseringsrunde. Motstander Mlada Boleslav fra Tsjekkia håper å kunne gi den tidligere Liverpool-spissen Milan Baros (33) debuten sin for klubben mot Godset.

Også den tsjekkiske U21-spilleren Jiri Skalak, som var på lån hos klubben sist sesong, kan få sin første kamp etter at den permanente overgangen fra Sparta Praha ble signert i sommer.

- Jeg håper i det minste de vil være klare til å byttes innpå, sier trener Karel Jarolim ifølge UEFA.com.

Frykter ikke Baros Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen frykter på ingen måte Baros før returoppgjøret.

- Jeg tror våre spillere blir ekstra tent hvis de møter en så kjent spiller, sier Strømsgodset-treneren til NTB.

- Nå spilte han ikke forrige kamp, og er ikke helt sikker før denne. Han er neppe i sitt livs form. Det kan jo være en fordel for oss, fortsetter han.

Baros spilte for Liverpool fra 2002 til 2005 før han gikk videre til klubber som Aston Villa, Lyon og senere Galatasaray. De siste sesongene har han spilt for Banik Ostrava i hjemlandet og Antalyaspor i Tsjekkia - med begrenset suksess.

Hvis 33-åringen får sjansen torsdag, blir det hans første kamp i en europacup på fem år.

Selv om Strømsgodset kommer til kampen med en sterk 2-1-seier, tror ikke Ingebretsen avansementet er sikret.

- Vi møter et godt lag. Før forrige kamp sa jeg at vi vinner én av ti ganger borte mot dem, sier Ingebretsen.

Godt utgangspunkt Også Rosenborg og Odd har gode muligheter for avansement torsdag. RBK trengte et straffespark for å sikre 1-0-seieren mot islandske KR i første kamp. Før returoppgjøret forteller RBKs midtstopper Holmar Eyjolfsson om optimistiske landsmenn på Island.

- De var ganske fornøyd med sin egen prestasjon. De skapte et par sjanser på slutten og var ganske positive etter kampen, sier Eyjolfsson til RBK.no.

- Både spillerne og mediene er klare på at de fremdeles har en god sjanse til å gå videre, og det har de jo også. Alt kan skje i fotball, men spiller vi slik vi gjorde på Island, og samtidig er litt mer bestemte foran mål, så skal dette gå greit, fortsetter Rosenborg-spilleren.

Odd møter irske Shamrock på hjemmebane. To mål av Oliver Occean sikret laget 2-0 og et godt utgangspunkt foran returoppgjøret.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer