Tidligere LSK-trener Joar Hoff er død

Joar Hoff, som trente Lillestrøm opp fra nivå tre i 1973 og til seriegull i 1976, er død etter lengre tids sykdom. Han ble 80 år gammel.

LSK-TRENER: Her står Joar Hoff (til høyre) med sitt Lillestrøm i 1975 som trener. Foto: NTB / SCANPIX
LSK-TRENER: Her står Joar Hoff (til høyre) med sitt Lillestrøm i 1975 som trener. Foto: NTB / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skriver Lillestrøm Sportsklubb på sitt nettsted.

Joar Hoff trente Lillestrøms A-lag i til sammen fire sesonger. Under ham ble det opprykk fra daværende 3. divisjon i 1973. To år senere trente han laget i den første sesongen etter opprykket til toppdivisjonen, der klubben nå har vært sammenhengende i 45 sesonger. I 1976 ble det seriegull.

Han var tilbake som Lillestrøm-trener i 1982, da det ble bronse i serien. Fem år tidligere trente han erkerivalen Vålerenga i øverste divisjon. Han hadde også mange andre trenerjobber og andre verv i fotballen. Blant annet var han i Lørenskog John Carews første trener på seniorlag.

Han var eldre bror av Ivar Hoff, en annen profilert fotballtrener og -leder som også har markert seg som ekspertkommentator for TV 2.

– Joar Hoff er en av LSK-historiens mest markante trenerpersonligheter, men også i resten av Fotball-Norge har han satt dype spor. Vi lyser fred over hans minne, sier LSKs styreleder Morten Kokkim.

– Dette var en trist nyhet. Joar var en alle tiders kar og har mye av æren for den framgangen LSK hadde på 1970-tallet, sier klubblegenden Tom Lund til Romerikes Blad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer