NYBARBERT:  Johan Dahlin spilte uten skjegg da han spilte for Lyn. Det bør han også gjøre for Genclerbirligi, hvis ikke venter en voldsom bot. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
NYBARBERT: Johan Dahlin spilte uten skjegg da han spilte for Lyn. Det bør han også gjøre for Genclerbirligi, hvis ikke venter en voldsom bot. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Tidligere Lyn-spiller risikerer 80 000 i bot hvis han lar skjegget gro

Ingen nåde i Johan Dahlins tyrkiske klubb.

(Dagbladet): Håvard Nordtveit ble i går matchvinner for Norge, og uttalte at han ønsket å beholde skjegget etter matchvinnerscoringen. Det står Tyskland-proffen fritt til å gjøre. Men slik er det ikke i alle klubber.

I tyrkiske Genclerbirligi risikerer spillerne en bot på 80 000 hvis de lar skjegget gro.

Forbilder - Jeg er 80 år gammel og barberer meg hver eneste dag. Dette er da ingen imam-skole. Det er idrettsutøvere. De burde være forbilder for barna, sier klubbens direktør Ilhan Cavcav ifølge The Guardian.

Direktøren er avbildet med bart, men hårvekst i ansiktet foruten om det, er tydeligvis ikke tillatt hos Cavcav som har innført boten.

Svenske Johan Dahlin, som spilte for Lyn fra 2005 til 2009, spiller for den tyrkiske klubben og er blant de som risikerer en heftig bot hvis han lar skjegget gro.

Svensken ble i 2013 seriemester med Malmö før han før denne sesongen reiste til den tyrkiske klubben, hvor også landsmannen Mervan Celik spiller.

En kjapp titt inne på Genclerbirligis hjemmeside viser at et par spillere bør finne fram barberhøvelen rimelig fort hvis de vil unngå bot.

Lei av UEFA Cavcav har lenge vært en forkjemper for et skjeggfritt ansikt, og dette er ikke første gang han forsøker å innføre forbudet.

Tidligere har han prøvd å overbevise formannen i det tyrkiske fotballforbundet til å innføre et nasjonalt forbud.

- Jeg ble fortalt at det et slikt forbud var umulig, siden UEFA ikke ville tillate det. Jeg har fått nok av UEFA, sier Cavcav.

Genclerbirligi spiller i den øverste divisjonen i Tyrkia og holder til i hovedstaden Ankara.