Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Lyn-spiller skal løfte degradert gigant

Almeyda ny trener for River Plate.

OVERTAR URIASPOST?: Matias Almeyda, som var i Lyn i 2007, skal føre River Plate tilbake i den øverste divisjonen etter nedrykket søndag. På bildet blir han båret av banen av to politifolk etter et direkte rødt kort mot Boca Juniors. Foto:   AFP PHOTO/MAXI FAILLA
OVERTAR URIASPOST?: Matias Almeyda, som var i Lyn i 2007, skal føre River Plate tilbake i den øverste divisjonen etter nedrykket søndag. På bildet blir han båret av banen av to politifolk etter et direkte rødt kort mot Boca Juniors. Foto: AFP PHOTO/MAXI FAILLA Vis mer

Tidligere Lyn-spiller Matias Almeyda har fått trenerjobben med å lede River Plate tilbake til argentinsk eliteserie.

Klubben rykket i helgen ned for første gang i løpet av sine 110 år. Hele 33 seriemesterskap er det blitt for den populære Buenos Aires-klubben. Nå må klubben ned i den nasjonale B-serien.

- I en periode med store endringer for klubben er Matias Almeyda enstemmig utnevnt som trener for nye River Plate, het det i en melding fra River-styret.

To kamper i Tippeligaen
Almeyda spilte for Lyn i 2007. To seriekamper ble det på norsk jord for den tidligere Sevilla-, Lazio- og Inter-stjernen. 37-åringen gjorde comeback for River i 2009. Nå får han den vanskelige oppgaven med å få storklubben tilbake på øverste nivå. Han spilte ikke søndagens avgjørende omspillskamp på grunn av karantene.

I 1998 og 2002 spilte Almeyda for Argentina under fotball-VM. Han var involvert da søramerikaeksperten Terje Liverød forsøkte å kjøpe Lyn for noen år siden. Almeyda erstatter JJ Lopez som trakk seg etter søndagens nedrykk.

Passarella fredes President Daniel Passarella, sammen med Almeyda en av River-historiens største profiler, får fornyet tillit.

- Direktørene hadde styremøte og ble enstemmig enig om å sikre kontinuiteten ved at president Daniel Passarella er med fra start når River skal bygges opp igjen, lød det fra styret.

Passarellla er blitt utsatt for mye kritikk, spesielt måten klubbens gjeld er håndtert på.

River rykker ned som følge av dårlig poengsnitt over de tre siste årene. Systemet ble innført på 1980-tallet nettopp for å unngå at store lag skulle rykke ned dersom de hadde én miserabel sesong. Denne gangen ble River Plate offer for gjennomsnittsregelen.

Opp kommer annendivisjonslaget Belgrano, som vant omspillkampene 3-1 sammenlagt.

(NTB)