FORLATER HOFFENHEIM: Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke (t.h.) går på lån fra Hoffenheim til Schalke ut sesongen. Foto: SCANPIX REUTERS/Alex Domanski
FORLATER HOFFENHEIM: Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke (t.h.) går på lån fra Hoffenheim til Schalke ut sesongen. Foto: SCANPIX REUTERS/Alex DomanskiVis mer

Tidligere Lyn-spiller til Schalke

«Edu» lånes ut av Hoffenheim.

Chinedu Obasi Ogbuke (25) forlater Hoffenheim og skal spille for Schalke ut sesongen.

Det ble bekreftet av begge klubbene fredag kveld. Schalke henter «Edu» på lån resten av sesongen, men har også forkjøpsrett på å sikre seg spissens permanent til sommeren.

- Edu har vært en viktig spiller for oss. Men nå er vi enige om at det er på tide for ham å ta neste steg etter fire år i klubben, sier Hoffenheims daglige leder Ernst Tanner. Schalke-kollega Horst Heldt gleder seg over å kunne ta imot den nigerianske landslagsspilleren etter vinterpausen.

- Han er en rask og mer allsidig offensiv spiller. I tillegg kan han spille for oss i europaligaen, påpeker Heldt.

Edu har kontrakt med Hoffenheim til 2014, men uttrykte nylig sin misnøye med situasjonen sin i klubben. Før han pådro seg en ankelskade i høst spilte angriperen 13 kamper for Hoffenheim uten å score mål. Hoffenheim-trener Holger Stanislawski besluttet forleden å kaste 25-åringen ut av troppen midlertidig på grunn av dårlig oppførsel.

Siden overgangen fra Lyn i 2007 har Edu spilt over 100 kamper for Hoffenheim og scoret 27 ganger. Spissen var også med å vinne sølv med Nigeria under OL i Beijing i 2008. To år senere måtte Edu og Nigeria sitte hjemme under VM i Sør-Afrika etter å ha mislykkes i kvalifiseringen.

(NTB)