Tidligere Lyn-trener: - Minst en må gå

I fjor fikk Vidar Davidsen sparken fra Lyn. Han tror også 2002-sesongen gir ufrivillige trenerskifter i norsk Tippeliga. - Det er jeg ganske sikker på, sier han.

Fysioterapeuten og TV3-kommentatoren får uventet støtte i sin dystre spådom: Interesseorganisasjonen Norsk fotballtrenerforening (NFT) regner med at minst én trener må gå før sesongslutt.

- Dessverre må jeg vel si, men ut fra statistikken skjer nok det, sier NFTs daglige leder Teddy Moen til Dagbladet.

Den første murringen kommer neppe før etter fem spilte serieomganger. Derfor er det ikke så unaturlig at alle Tippeliga-trenerne Dagbladet har snakket med, tror de sitter relativt trygt.

Fakta og følelser

- Det er vanskelig å gardere seg mot å få sparken. En slik situasjon er basert på et sammensurium av følelser og fakta, som varierer fra klubb til klubb. Noen ganger er det lang saksgang, andre ganger skjer det over natta. Klubben trenger en syndebukk, og da er det lettest å sparke en trener, sier Davidsen.

NFT har opplegg for dem som er i ferd med å bli sparket eller har fått sparken. Foreningen har egen juridisk konsulent, og prøver å belyse slike situasjoner på årsmøtene sine.