Sander Svendsen klar for Odd

Tidligere Molde-profil vender tilbake til Eliteserien

Sander Svendsen returnerer til Eliteserien og skal spille for Odd de neste seks månedene.

VENDER TILBAKE TIL NORSK FOTBALL: Sander Svendsen, her sammen med Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
VENDER TILBAKE TIL NORSK FOTBALL: Sander Svendsen, her sammen med Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sommeren 2017 ble Sander Svendsen (21) solgt fra Molde til Allsvenskan-klubben Hammarby. Etter bare en og en halv sesong i Sverige, vender spilleren som både kan bekle spiss- og kantrollen tilbake til norsk fotball.

Svendsen vender ikke tilbake til klubben han vokste opp i, men har signert for Dag-Eilev Fagermos Odd, og skal tilbringe vårsesongen på Skagerak Arena.

Det er i første omgang snakk om en låneavtale som strekker seg til sommeren. 21-åringen ble presentert som Odds nye spiller under en pressekonferanse tirsdag morgen.

- Vi har gjort en avtale fram til sommerpausen. Så får vi se derfra, sa daglig leder i Odd, Einar Håndlykken på pressekonferansen.

- Det føles veldig bra å endelig ha alt på plass, for det har vært litt fram og tilbake. Jeg kjente at dette var en mulighet jeg absolutt ikke kunne la gå forbi. Da Dag-Eilev ringte føltes det veldig riktig, og vi hadde en god prat. Odd er en stor klubb i norsk sammenheng, så jeg kjente umiddelbart at dette var noe jeg ville, sa Sander Svendsen til Odds offisielle hjemmeside.

- Fikk overtalt ham

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var tydelig fornøyd etter å ha signert Svendsen.

- Jeg fikk overtalt ham. Jeg prater jo folk i senk. Kommer han til Odd får han spille i en posisjon han er god i. Han kommer i utgangspunktet til å spille venstrekant hos oss. Sander har kvaliteter til å spille fri andre, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo som også sa at han ikke trodde det var mulig å få tak i en så god spiller som Sander Svendsen til Odd.

I Molde spilte Svendsen over 100 kamper, men i Hammarby er det blitt med 19 kamper og til sammen rundt 600 minutter med spilletid etter overgangen.

Oppholdet i «Bajen» startet bra for Svendsen, som spilte seg til fast plass og noterte seg for seks scoringer det første halve året. Sesongen i fjor ble det derimot tøffere, og Molde-gutten fikk bare tillit fra start fire ganger.

Nå skal han altså spille seg i form i Odd.