Sander Svendsen klar for Odd

Tidligere Molde-profil vender tilbake til Eliteserien

Sander Svendsen returnerer til Eliteserien og skal spille for Odd de neste seks månedene.

VENDER TILBAKE TIL NORSK FOTBALL: Sander Svendsen, her sammen med Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
VENDER TILBAKE TIL NORSK FOTBALL: Sander Svendsen, her sammen med Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2017 ble Sander Svendsen (21) solgt fra Molde til Allsvenskan-klubben Hammarby. Etter bare en og en halv sesong i Sverige, vender spilleren som både kan bekle spiss- og kantrollen tilbake til norsk fotball.

Svendsen vender ikke tilbake til klubben han vokste opp i, men har signert for Dag-Eilev Fagermos Odd, og skal tilbringe vårsesongen på Skagerak Arena.

Det er i første omgang snakk om en låneavtale som strekker seg til sommeren. 21-åringen ble presentert som Odds nye spiller under en pressekonferanse tirsdag morgen.

- Vi har gjort en avtale fram til sommerpausen. Så får vi se derfra, sa daglig leder i Odd, Einar Håndlykken på pressekonferansen.

- Det føles veldig bra å endelig ha alt på plass, for det har vært litt fram og tilbake. Jeg kjente at dette var en mulighet jeg absolutt ikke kunne la gå forbi. Da Dag-Eilev ringte føltes det veldig riktig, og vi hadde en god prat. Odd er en stor klubb i norsk sammenheng, så jeg kjente umiddelbart at dette var noe jeg ville, sa Sander Svendsen til Odds offisielle hjemmeside.

- Fikk overtalt ham

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var tydelig fornøyd etter å ha signert Svendsen.

- Jeg fikk overtalt ham. Jeg prater jo folk i senk. Kommer han til Odd får han spille i en posisjon han er god i. Han kommer i utgangspunktet til å spille venstrekant hos oss. Sander har kvaliteter til å spille fri andre, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo som også sa at han ikke trodde det var mulig å få tak i en så god spiller som Sander Svendsen til Odd.

I Molde spilte Svendsen over 100 kamper, men i Hammarby er det blitt med 19 kamper og til sammen rundt 600 minutter med spilletid etter overgangen.

Oppholdet i «Bajen» startet bra for Svendsen, som spilte seg til fast plass og noterte seg for seks scoringer det første halve året. Sesongen i fjor ble det derimot tøffere, og Molde-gutten fikk bare tillit fra start fire ganger.

Nå skal han altså spille seg i form i Odd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer