Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere nakenmodell debuterer i Rally Wales: - Trodde jeg var gal

Kona til sykkelstjerne.

GLADE I HJUL: Sykkelprofilen Mark Cavendish poserer her sammen med kona Peta Cavendish. Nå skal Peta prøve seg i Rally Wales. Foto: AFP PHOTO / POOL / JOHN STILLWELL
GLADE I HJUL: Sykkelprofilen Mark Cavendish poserer her sammen med kona Peta Cavendish. Nå skal Peta prøve seg i Rally Wales. Foto: AFP PHOTO / POOL / JOHN STILLWELL Vis mer

(Dagbladet): Peta Cavendish (27) er kjent som kona til sykkelstjerna Mark Cavendish og har tidligere vært glamourmodell og kastet klærne som såkalt side 3-pike i britiske The Sun.

Nå kaster hun seg over motorsporten. Peta er nemlig aktuell i Rally Wales, som kartleseren til rallyfører Tony Jardine.

Veien mot rallysirkuset har også bydd på problemer: Hun hadde bare seks uker på å forberede seg, og så ble hun plutselig syk. Bilsyke og lungeproblemer gjorde at det spøkte for deltakelsen.

- Legen min trodde jeg var gal da jeg spurte om jeg kunne kjøre rally om tre uker, sier Peta til The Sun.

- Vær forsiktig Etter noe fram og tilbake tok hun likevel sjansen.

- Jeg fikk høre at lungen min var bra igjen, men det handlet om hvor mye ubehag jeg kunne tåle. Jeg tolket det som grønt lys. Nå tar jeg tabletter mot bilsyke, sier 27-åringen.

Peta er derimot ikke helt ukjent med biler og deltok i 2010 i det populære tv-programmet Top Gear. Der prøvekjørte hun en Kia Cee'd.

Sykkelprofilen Mark Cavendish virker å være begeistret for konas rally-debut.

- De har startet. Lykke til Peta og Tony. Vær forsiktige, skriver Cavendish på Twitter.


Etter dag 1 og åtte fartsprøver er Jardine og Cavendish nummer 54 av totalt 63. Den britiske duoen er 29 minutter og 28 sekunder bak lederen Sebastien Ogier.

- Misunnelig Kartleseren, som tidligere het Peta Todd, møtte Mark Cavendish i 2010. De fikk en datter i april 2012 og giftet seg i London 5. oktober 2013.

- Mark er veldig misunnelig. Han har prøvd å ta plassen min, sier Peta med et flir.

Tidligere har Mark Cavendish fortalt hvor mye Peta og familien betyr for ham.

- Når hun gir meg råd, stoler jeg helt på det. Vi tenker på samme måte. Jeg stoler fullt og helt på det hun har å si, sa Cavendish sommeren 2012.

Østberg henger med Nordmennene i Wales sliter med å henge med i kampen om seieren. Andreas Mikkelsens vinnerambisjoner endte med ødelagt bil i en grøft i Rally Wales fredag, melder NTB. Det endte med at bilen ikke var kjørbar for flere prøver fredag, men nordmannen satser på å få kjørt resten av rallyet lørdag og søndag.

TOUR DE FRANCE: Peta under Tour de France 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TOUR DE FRANCE: Peta under Tour de France 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

VM-vinneren Sebastien Ogier, lagkamerat med Mikkelsen i VW-laget, dominerte de første prøvene. Etter første dag og åtte prøver leder franskmannen med 6,6 sekunder foran finske Jari-Matti Latvala.

Mads Østberg er nummer fem, 1.22,2 bak lederen.

Den siste VM-runden i Wales fortsetter lørdag og avsluttes søndag. Rally Wales er årets siste VM-runde og kjøres fra 13. til 16. november.

SPENT: Peta fulgte ektemannen Mark Cavendish under OL i London i 2012. Foto: AFP PHOTO / JOHN STILLWELL/POOL
SPENT: Peta fulgte ektemannen Mark Cavendish under OL i London i 2012. Foto: AFP PHOTO / JOHN STILLWELL/POOL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling