DØD: Den tidligere basketball-legenden Moses Malone døde i helga. Foto:  REUTERS/Jeff Topping/Files
DØD: Den tidligere basketball-legenden Moses Malone døde i helga. Foto: REUTERS/Jeff Topping/FilesVis mer

Tidligere NBA-stjerne døde brått

- Vi er i sjokk.

(Dagbladet): Den tidligere basketballspilleren og NBA-profilen Moses Malone (60) er død. 

Malone var en av NBAs aller største stjerner og ble funnet død da han ikke møtte til en golfturnering søndag.

60-åringen ble funnet på et hotellrom i Norfolk, Virginia, men polititalsmann Jeffrey Scott forteller at det ikke er mistanke om noe kriminelt, ifølge ESPN.

Malone var aktiv gjennom 21 år i klubber som Houston Rockets, Philadelphia 76?ers og San Antonio Spurs. Han var kjent som den første som gikk rett fra high school (videregående skole) til proffligaen.

- Vi er lamslått og i sorg over å miste en av våre «Hall of Famers». Han var en NBA-legende som døde altfor tidlig, uttaler Adam Silver i NBA-ledelsen.

Ifølge New York Daily News døde Malone av et hjerteinfarkt.

- Sjokk Flere av verdens største basketball-profiler uttrykker sorg.

- Mine kondolaser går til familien og vennene til Moses Malone. Du vil bli savnet. Hvil i fred, uttaler Allen Iverson.

Andre forteller:

- Vi er i sjokk. Moses var en av de beste personene jeg noen gang har møtt. Han var profesjonell i alt han gjorde - både på og utenfor banen, sier tidligere lagkamerat John Lucas i Houtson Rockets.

Malone var kjent som en av ligaen mestskårende gjennom tidene. Per september 2015 er han nummer åtte på den gjeve lista: med 27 309 poeng fra 1976 til 1994.

Ikon Philadelphia 76?ers skriver i en pressemelding:

- Det er med stort sorg vi fikk denne beskjeden. Sixers-familien sørger over å plutselig miste Moses Malone. Det er vanskelig å sette ord på hva han betydde for klubben, byen og fansen. Det gjelder både som spiller og venn. Moses har en helt spesiell plass i våre hjerter og vil alltid være et ikon, skriver klubben.

I 1996 ble Malone kåret til en av de 50 beste NBA-spillerne gjennom tidene. 

STJERNE: Philadelphia 76ers' Moses Malone i kamp mot Boston Celtics og Larry Bird. Dette bildet er fra 1985. Foto: AP Photo/Charlie Krupa)
STJERNE: Philadelphia 76ers' Moses Malone i kamp mot Boston Celtics og Larry Bird. Dette bildet er fra 1985. Foto: AP Photo/Charlie Krupa) Vis mer