Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere norsk landslagsprofil hevder hun så lagvenninner i USA dope seg

- Alle landslagsspillerne holdt seg unna.

USA-PROFF: Tidligere fotballspiller Ragnhild Gulbrandsen forteller at hun som proff i USA og Boston Breakers så flere lagvenninner bruke stoffer som sto på dopinglista til det Internasjonale fotballforbundet. 
Foto: Daniel Sannum Lauten
USA-PROFF: Tidligere fotballspiller Ragnhild Gulbrandsen forteller at hun som proff i USA og Boston Breakers så flere lagvenninner bruke stoffer som sto på dopinglista til det Internasjonale fotballforbundet. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere fotballprofil Ragnhild Gulbrandsen (37) hevder at hun som USA-proff opplevde at flere lagvenninner brukte stoffer som sto på dopinglista.

- Da jeg spilte i proffligaen i USA hadde landslagsspillere ikke tilgang til den samme «godteposen» som de andre på laget. #doping #2ol, skriver Gulbrandsen på Twitter.

- Raskere frisk Gulbrandsen vant OL-gull med Norge i 2000 og har 80 landskamper. Twitter-meldingen la hun ut i forbindelse med den svenske NHL-proffen Nicklas Bäckström som har testet positivt.

- Det ble ikke tatt noen prestasjonsfremmede stoffer, men det ble delt ut ting som var på dopinglista og ikke var lovlig for oss som spilte på landslaget. Hvis en spiller var syk, så hjalp det til å bli raskere frisk igjen. Vi som spilte på landslaget fikk beskjed om at det ikke var til oss, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

- Hvem delte ut medisinene?

- Det var ikke slik at alle gikk og forsynte seg, men det var fysioen på laget som hadde en pose med diverse ting, sier Gulbrandsen.

- Kulturforskjell Gulbrandsen spilte i Boston Breakers i 2002 og 2003. Den tidligere landslagsspissen sier hun ikke ble veldig overrasket over amerikanernes forhold til stoffer på dopinglista.

- Det er slik kulturen er der borte, og allerede før jeg reiste hadde jeg hørt en del om hvordan det var. Det var aldri noen dopingtester, og derfor er jeg heller ikke overrasket over at en NHL-spiller tester positivt i et OL, sier Gulbrandsen.

37-åringen anslår at det var rundt ti landslagsspillere på Boston-laget som ikke brukte den samme «medisinen» som resten av laget.

- Det er jo over ti år siden dette skjedde og jeg har egentlig ikke tenkt så mye over det i ettertid. Vi har fleipet litt og det er blitt nevnt i forbindelse med andre saker. Men sånn var kulturen og det er vanskelig for meg å si om det fortsatt er sånn, sier Gulbrandsen.

PROFIL:  Ragnhild Gulbrandsen spilte på det norske landslaget i en årrekke og vant blant annet OL-gull. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko
PROFIL: Ragnhild Gulbrandsen spilte på det norske landslaget i en årrekke og vant blant annet OL-gull. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko Vis mer

Gulbrandsen spilte i Trondheims-Ørn, Boston Breakers og avsluttet karrieren i Asker i 2007.

Positiv B-prøve I dag ble det kjent at B-prøva til svenske Nicklas Bäckström er positiv. Han testet positivt på stoffet pseudoefedrin.

Det er et sentralstimulerende stoff som er forbudt i konkurranser.

Stoffet skal ha vært i en allergimedisin 26-åringen hevder å ha brukt i sju år. Medisinen i seg selv er ikke ulovlig, men spilleren hadde for høye verdier.

Boston Breakers har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag.


Hele Norges coronakart