Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

José Mourinho i Manchester United

Tidligere norsk United-spiller om Mourinhos skrekktall: - Jeg begynner å tvile på om han er rett mann

José Mourinho er i fare for å få minst poeng på hjemmebane i Manchester Uniteds Premier League-historie. 

BUNN: Mourinho kan få den nye bunnrekorden for antall poeng på Old Trafford denne sesongen. Foto: Reuters / Maxim Shemetov Livepic
BUNN: Mourinho kan få den nye bunnrekorden for antall poeng på Old Trafford denne sesongen. Foto: Reuters / Maxim Shemetov Livepic Vis mer

(Dagbladet): Sky Sports melder at poengfangsten på Old Trafford denne sesongen kan bli den laveste siden oppstarten av Premier League i 1992. Kun 6 seire på 16 kamper, er dårligere enn David Moyes United-fadese i 2013/14.

- Det er ikke noen imponerende tall. Det er ikke godt nok, men jeg antar at de ser litt bak resultatene. De ha vært udyktige og uheldige i enkelte kamper. De burde vært komfortabelt innenfor topp fire, sett på hvordan resultatene har vært tidligere. Det er de dessverre ikke, sier eks. United-spiller Erik Nevland til Dagbladet.

DEBUTEN: Mot Ipswich debuterte Erik Nevland i oktober 1997. Han var et friskt pust i kampen, men klarte ikke å score. United tapte 2-0. Foto: Dagbladet / arkiv
DEBUTEN: Mot Ipswich debuterte Erik Nevland i oktober 1997. Han var et friskt pust i kampen, men klarte ikke å score. United tapte 2-0. Foto: Dagbladet / arkiv Vis mer

ESPN skriver at Mourinho også har den dårligste seiersprosenten på eget gress av samtlige United-managere de siste 45 årene.

- Ser man på tallene er det selvfølgelig ikke godt nok. Dersom du snur på statistikken, har United riktignok tapt færrest kamper også. Så det er på stell, men det burde vært flere trepoengere, sier Nevland.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt forteller at det er en uvant situasjon for Mourinho.

- Mourinho er kjent som en vinner, og en som tar pokaler. Han er ikke vant til denne situasjonen. Statistikken hans går i dass fra de forrige sesongene i Premier League, sier Thorstvedt til Dagbladet.

UVANT: Thorstvedt peker på at situasjonen i United er helt annen enn for et par år siden i Chelsea.    Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UVANT: Thorstvedt peker på at situasjonen i United er helt annen enn for et par år siden i Chelsea. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Nevland: - Begynner å tvile på om han er rett mann

Den tidligere storscoreren, Erik Nevland, var hos «de røde djevlene» fra 1997 til 1999. Han har gått tilbake på om «The Special One» er rett mann som United-manager.

- Ja, før sesongen var han rett, men jeg begynner å tvile litt når resultatene uteblir. Når han ikke klarer å få det beste ut av spillerne i stallen, begynner jeg å lure litt. Jeg håper og tror han klarer å endre på dette fremover, forteller Nevland.

Nok en uavgjort på Old Trafford på tirsdag, resulterte i at Manchester United fortsatt har sin lavest seiersprosent siden nedrykket i 1973/74-sesongen skriver ESPN. Selv om resultatene ikke er gode nok, kan Mourinho få tid til å snu resultatene.

- Ja, jeg tror alltid de vil vinne hver kamp. Men jeg vet ikke hvem de skal møte i de neste kampene. Det løsner nok på et tidspunkt, men det begynner å bli sent denne sesongen.

- United har byttet manager alt for ofte i forhold til tidligere. Jeg tror de holder ut med ham et år til, men man kan ikke gå lenge uten å vinne i en slik klubb, sier Nevland.

«Jeg tror de holder ut med ham et år til.» Erik Nevland

Thorstvedt er enig, han må få en sesong til.

- Ja, jeg tror han er der neste sesong. De kan ikke hoppe rundt og skifte så ofte. Det må være ting bak kulissene man ikke er fornøyd med før at han blir sparket. Han må få mer enn én sesong.

Europa League kan redde sesongen

Den tidligere Tottenham-keeperen mener sesongen vil være en suksess, dersom United vinner Europa League.

- Sesongen står og vipper på Europa League (EL). Det er klart sjetteplass i serien ikke er godt nok. Men får de nok en pokal å sette i skapene, er det bedre enn å klare topp fire. Pokaler er undervurdert. Vinner de EL også, vil det være supersuksess. Da får de Champions League-fotball neste år, forteller Thorstvedt.

United har allerede sikret seg et trofee denne sesongen da de vant Ligacupen. TV 2-eksperten mener EL trumfer Premier League denne sesongen.

- De kan redde seg inn med å vinne cupene. Det er godt nok, selv om enkelte gjerne er uenige. Mange vil gjerne se på Premier League som viktigst, og sutre om topp fire. Som lag må du vinne et eller annet, og det er bedre å ha et trofé stående.

Han viser til Tottenham som kom til Champions League, men røk ut i gruppespillet. Thorstvedt mener United har gode muligheter i EL.

- Hvis de ikke vinner EL, er det vanskelig å se på sesongen som en suksess. De er bedre sammenlignet med de andre lagene, og de bør vinne.

Ekspertene er uenige om Zlatan

Nevland er klar på hva som har gått galt i den røde delen av Manchester denne sesongen.

- De har ikke klart å avgjøre jevne kamper til sin fordel. Det er litt for mye som har hvilt på Zlatans skuldre. Har de ikke han, har de ikke noen som kan avgjøre kampene.

DUO: De to jobbet sammen også i Internazionale Milano for noen år siden. Foto: Robin Jones / Digital South / Si / REX / Shutterstock 
DUO: De to jobbet sammen også i Internazionale Milano for noen år siden. Foto: Robin Jones / Digital South / Si / REX / Shutterstock  Vis mer

- Samtidig har de en del spillere som har underprestert. Pogba har underprestert i forhold til prislappen han hadde. Rooney har dessverre vært mye skadet og spilt lite, som har en del å si. Rashford og Martial som ikke har bidratt nok i målprotokollen.

Thorstvedt derimot, mener Zlatan ikke har levert godt nok.

- De har vært for dårlige i avslutningsfasen. Zlatan har blitt hyllet som en stor spiller, men han har bommet på utrolig mye.

Han forteller også at startelleveren må ta sin skyld for resultatene.

- United har totaltsett skapt veldig mange flere målsjanser enn motstanderne, men har fått dårlig uttelling. De skaper mye, men scorer lite. Det er utrolig frustrende for en manager.

José Mourinho & Co. må ta fire poeng på de tre siste seriekampene for å unngå sisteplassen på antall poeng på Old Trafford siden Premier Leagues oppstart i 1992. Moyes ligger sist med 30 poeng i 2013/14-sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media