Tidligere OL-utøver er sporløst forsvunnet

Ekskjæreste mistenkt.

 BORTE:  Juliya Balykina. Foto: NTB Scanpix
BORTE: Juliya Balykina. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den hviterussiske sprinteren Juliya Balykina, som løp både 100 meter og stafett under London-OL, er sporløst forsvunnet. Etter at hun testet positivt for anabole steroider og ble suspendert i to år året etter OL i London, har hun jobbet som sprinttrener.

Men nå er hun borte.

Sporløst forsvunnet Forsvinningen ble meldt til politiet på mandag, og hun skal ha vært borte siden forrige onsdag, skriver AP.

Hva som har skjedd er fortsatt uklart, men den hviterussiske politiet etterforsker saken som et drap, skriver Charter97, gjengitt i svenske Aftonbladet.

Bevis som er funnet i OL-løperens leilighet og bil støtter teorien om at noe kriminelt har skjedd, uttaler etterforskere ifølge AP.

Arrestert AP skriver at det er hennes ekskjæreste som er hovedmistenkt i saken. Charter97 skriver at forholdet nylig tok slutt, og en nær venn forteller til avisa at kjæresten skal ha vært veldig misunnelig.

Juliya Balykina har vært sporløst forsvunnet siden mandag. Ingen har sett henne, og mobilen er skudd av.  Den tidligere kjæresten er blitt arrestert av politiet, mistenkt for drap.  

En stor leteaksjon for å finne sprinteren er i gang, men ifølge den hviterussiske avisa har politiet lite tro på en lykkelig slutt. De mener sjansen for å finne henne i live, er veldig liten.