Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere OL-vinner innrømmer doping

Nederlandske Ria Stalman gikk til topps i diskos i OL i Los Angeles i 1984.

DOPET SEG: 31 år etter triumfen i USA, forteller Ria Stalman at hun brukte anabole steroider for å øke kapasiteten sin. Foto: LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä / NTB Scanpix
DOPET SEG: 31 år etter triumfen i USA, forteller Ria Stalman at hun brukte anabole steroider for å øke kapasiteten sin. Foto: LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä / NTB Scanpix Vis mer

31 år etter triumfen i USA, forteller hun at hun brukte anabole steroider for å øke kapasiteten sin.

- Gjennom de to siste årene av karrieren min, brukte jeg daglig små doser med anabole steroider, forteller hun til et nederlandsk nyhetsprogram. Hun kom med innrømmelsen i et TV-program om gamle stjerner, og hun forteller at det var et besøk i tidligere DDR (Øst-Tyskland) som gjorde at hun begynte med doping.

Hun forteller i programmet at hun så mange tegn på at hun på langt nær var den eneste kvinnen som brukte forbudte stoffer for å bedre prestasjonene.

- Jeg ville så gjerne slå alle konkurrentene, også dem som brukte doping, forteller hun.

Stalman er nå blitt 64 år gammel.

- Jeg tenkte at dersom jeg ikke kunne slå dem, så måtte jeg bare bli med på leken og gjøre som dem, innrømmer hun.

Ironisk nok møtte hun ingen av sine største østeuropeiske konkurrenter i Los Angeles-OL. Sovjet gikk i spissen for en østlig boikott av lekene den gangen, som et svar på den vestlige boikotten av Moskva-OL fire år tidligere.

I programmet der den aldrende diskoskjempen kom med innrømmelsene, gikk det ikke fram hvorfor hun ville stå fram nå. Hun ble forresten kåret til årets idrettsutøver i Nederland etter OL-triumfen.

Nederland vant fire gullmedaljer i OL i 1984 i tillegg til den Stalman jukset seg til i friidrett, i et OL som ble dominert av USA med 83 gullmedaljer totalt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media