Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Premier League-keeper døde 47 år gammel

Ni dager etter hjerteinfarkt.

(Dagbladet): Den tidligere Newcastle-, Sheffield Wednesday-, West Ham- og Portsmouth-keeperen Pavel Srnicek døde i dag bare 47 år gammel, skriver BBC.

Sisteskansen med 49 landskamper for Tsjekkia startet Premier League-karrieren allerede i 1991 i Newcastle, hvor han voktet buret i sju gode år hvor Newcastle blant annet kjempet om seriegull.

Dernest var Srnieck innom en rekke andre engelske og italienske klubber, samt portugisiske Beira-Mar.

I 2007 avsluttet han karrieren igjen i Newcastle, da han ble innleid som backup for Shay Given. Totalt fikk Srnieck 152 kamper for den engelske storklubben.

Hjerteinfarkt på joggetur Srnieck, som ble en publikumsfavoritt på St. James' Park, følte seg i god form da han jogget like før årets jul ringte inn, 20. desember. Men på joggeturen ble 47-åringen rammet av et hjerteinfarkt.

Den tidligere storkeeperen ble umiddelbart innlagt på sykehus i hjembyen Ostrava og lagt i kunstig koma. Denne julen har blitt en kamp mot døden for Srnieck, men i dag - ni dager etter hjerteinfarktet - måtte tsjekkeren dessverre gi tapt.

- Det er med sterk sorg at vi bekrefter at Pavel har gått bort, sier Srniecks agent Steve Wraith i en pressemelding.

47-åringen jobbet som keepertrener i Sparta Praha da han kollapset.

- Det er fryktelig trist at Pavel er død. En gentleman og stor idrettsmann. Hvil i fred min gode venn, skriver den tidligere Manchester United-keeperen Peter Schmeichel på Twitter.

- Hvil i fred, Pavel. Enda en veldig god mann har forlatt oss altfor tidlig. Tanker og bønn til hans familie, skriver en annen tidligere keeperkollega, Brad Friedel, på sin Twitter-konto.

- Gråter for Pavel i kveld Newcastles norske supporterklubb sender også kondolanser til Srnieck.

- Det var en utrolig trist beskjed å få, da vi mottok nyheten om Pavels bortgang. Supporterklubbens tanker går til familien og hans nære venner, som har mistet en fantastisk person og fotballspiller så altfor tidlig, sier Audun Hageskal, på vegne av supporterklubben, til Dagbladet.

- Pavel vil alltid bli husket som en av de virkelig store fra tiden da Kevin Keegans "entertainers" regjerte på banen. Newcastle gråter for Pavel i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media