Tidligere Premier League-spiller ble lurt - tvunget til å selge sex

- Plutselig så jeg to eller tre menn.

DYSTER FORTID:  Tidligere Watford-spiller Al Bangura forteller i et nytt intervju at han ble lurt til å selge sex da han ankom England fra Sierra Leone som 14-åring. Foto: NTB Scanpix
DYSTER FORTID: Tidligere Watford-spiller Al Bangura forteller i et nytt intervju at han ble lurt til å selge sex da han ankom England fra Sierra Leone som 14-åring. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere Watford-spiller Alhassan «Al» Bangura (27) står nå fram i BBC-programmet «Today programme» og forteller om en mørk fortid.

I ungdomsåra ble han tvunget til å selge sex.

- Jeg visste ikke at de ville få meg inn i sexindustrien, sier Bangura i intervjuet.

27-åringen har vært i klubber som Watford, Blackpool, og sto oppført med null kamper for Coventry i 2015 og har nå lagt opp. Det sportslige høydepunktet var i 2006/07-sesongen da han var sentral på Watford i Premier League. Han står med èn landskamp for Sierra Leone.

Ble lurt I BBC-intervjuet forteller han sin historie om hvordan han havnet i sexindustrien og hvordan han nå vil rette fokuset mot et stort antall tenåringer fra Afrika som lider samme skjebne.

14 år gammel forlot Bangura foreldrene i hjemlandet Sierra Leone og satte kursen mot nabolandet Guinea. Der møtte han en franskmann som han trodde var en venn.

De to reiste videre til England - og alt Bangura håpet på var å lykkes innen fotballen.

- Jeg visste ikke at han hadde andre intensjoner - om å få meg til å selge sex. Plutselig så jeg to eller tre menn oppsøke meg, prøve å voldta meg og gjøre ting, sier Bangura.

Bangura forteller videre om den sjokkerende opplevelsen.

- Fordi jeg var ung og liten kunne jeg bare skrike. Mennen trodde nok jeg var klar over hva som ventet. Og jeg visste naturligvis hvorfor jeg var der. Jeg var her for å spille fotball, sier Bangura.

Trist Mannen fra Sierra Leone forteller at han klarte å rømme og at han nedbrutt tenkte at livet var over.

Etter hvert fikk han hjelp av en mann fra Nigeria og unggutten fikk etterhvert asyl. Da han var 16 år fikk han muligheten til å bli værende i England i to år til.

Som 16-åring fikk han også drømmen oppfylt. Han fikk trene med undomslaget til Watford.

- Det er følsomt å snakke om. Jeg er glad for at jeg kom meg gjennom alt dette, men jeg er likevel trist. Det er viktig for meg å fortelle dette. Jeg overlevde, men hva med de barna som kommer seinere? Vil de overleve? Vi må virkelig finne en måte å stoppe dette på, sier Bangura i intervjuet.

Bangura fikk sin debut på Watford mot Stoke i april 2005. Da var han 17 år gammel.

Ifølge BBCs tall er det 15 000 tenåringer som forlater Vest-Afrika hvert år i håp om realisere en fotball-drøm i Europa. Mange av disse er mindreårige.

MOT ROONEY: Manchester Uniteds Wayne Rooney og Watfords Alhassan Bangura fra kamp i januar 2007. Foto:
REUTERS/Phil Noble
MOT ROONEY: Manchester Uniteds Wayne Rooney og Watfords Alhassan Bangura fra kamp i januar 2007. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer