KLAR FOR START:  Seyi Olofinjana returnerer til Tippeligaen. Den tidligere Brann-spilleren skal spille resten av sesongen for Start. Her etter en scoring for Hull mot Stoke i 2009. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
KLAR FOR START: Seyi Olofinjana returnerer til Tippeligaen. Den tidligere Brann-spilleren skal spille resten av sesongen for Start. Her etter en scoring for Hull mot Stoke i 2009. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Tidligere Premier League-spiller klar for Start

Seyi Olofinjana gjenforenes med Mjelde.

(Dagbladet): Start har i dag hentet den nigerianske midtbanespilleren Seyi Olofinjana.

34-åringen spilte i Brann under Mons Ivar Mjeldes ledelse i 2003. Nigerianeren gjorde stor suksess i Bergen, og ble solgt til den Wolverhampton for 22 millioner.

- Gleder meg Siden Wolverhampton-oppholdet har han spilt for fire andre klubber på balløya. Nå er han klar for et nytt opphold i Tippeligaen.

- Jeg gleder meg til å bidra for Start. Kjennskapen jeg har til klubben og ikke minst treneren gjorde valget lett. Mons har en ærlighet og et engasjement som alltid har titalt meg, sier Seyi Olofinjana til Starts hjemmeside.

I fjor trente han litt med Kristiansand-klubben. Bakgrunnen var oppfølging av et par akademi-spillere fra Nigeria.

- Jeg ble fristet av det jeg så. Jeg skal bidra fra første minutt.

Klar rolle Fram til årsskifte spilte han for Sheffield Wednesday. Siden har han trent med Wolverhampton.

- han kjenner spillergruppa og vet hva han går til. Rollen hans er klar. Vi har en bra spillergruppe med mye talent, men det er meningen at Seyi skal få dem som er her til å bli enda bedre. Han blir viktig både på og utenfor banen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Ifølge Start ankommer han Kristiansand tirsdag. Han rekker altså ikke helgens kamp mot Rosenborg. Hans første mulighet for en debut blir neste helg mot Strømsgodset.

 STOR SUKSESS:  Olofinjana var en hit i Bergen. Her fra et oppgjør mot Sogndal hvor midtbanespilleren scoret to ganger.


Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet.
STOR SUKSESS: Olofinjana var en hit i Bergen. Her fra et oppgjør mot Sogndal hvor midtbanespilleren scoret to ganger. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet. Vis mer