KAMPFIKSING: Tre personer er i varetekt og under avhør hos engelsk politi etter påstander om kampfiksing. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
KAMPFIKSING: Tre personer er i varetekt og under avhør hos engelsk politi etter påstander om kampfiksing. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGAVis mer

Tidligere Premier League-spiller skal ha innrømmet å ha slått en motstander i bakken i bytte mot 70 000 pund

England rystes på nytt av kampfiksing.

(Dagbladet): Tre personer er i varetekt og under avhør hos engelsk politi etter påstander om kampfiksing. Det melder Sky News.

National Crime Agency jobber tett sammen med det engelske fotballforbundet (FA) og gambling-kommisjonen, og bekrefter at de har satt i gang etterforskning etter å ha blitt kontaktet av avisa The Sun. Avisa har video av det som tilsynelatende er fotballspillere som arrangerer kampfiksing.

Fotballprofiler Og det er tidligere fotballprofiler som er involvert: Tidligere Portsmouth-spiller Sam Sodje har ifølge Sky News påstått at han kunne arrangere at en spiller fikk gult kort i Football League, i bytte mot titusener av pund. Han skal også ha innrømmet å ha slått et motstander i bakken under en kamp og ha blitt sendt av i bytte mot 70 000 pund.

Samme mann skal også ha sagt at han var klar for å fikse kamper i VM i Brasil til sommeren.

Oldham Athletic-spiller Christian Montano forklarer i klippene hvordan han prøvde å fikse en kamp mot Wolverhampton, i bytte mot penger.

- Alvorlig - Vi behandler alle påstander om kriminell aktivitet i ligaene høyst alvorlig. Gitt at det foregår en etterforskning, kan vi ikke kommentere noe ut over det, sier Football League-sjef Shaun Harvey.

I en pressemelding uttaler også fotballklubben Portsmouth seg:

- Hvis disse alvorlige påstandene er sanne, blir vi veldig sjokkert og lei oss. Kampfiksing på alle måter går på integriteten til spillet. Spilleren det er snakk om spiller ikke lenger for klubben, og vi har ikke blitt kontaktet av politiet, men vi vil samarbeide om sjansen byr seg.

INVOLVERT: Sam Sodje, som har spilt for Portsmouth og Reading. Her i duell med Ole Gunnar Solskjær i en kamp mellom Manchester United og Reading i 2006. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
INVOLVERT: Sam Sodje, som har spilt for Portsmouth og Reading. Her i duell med Ole Gunnar Solskjær i en kamp mellom Manchester United og Reading i 2006. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer